X

Un funcționar public cu statut special din cadrul MAI a fost prins cu o avere pe care nu o poate justifica

Un funcționar public cu statut special din cadrul MAI a fost prins cu o avere pe care nu o poate justifica

Procedura de control a Autorității Naționale de Integritate (ANI), în privința unui funcționar public cu statut special din cadrul MAI și membrilor familiei sale, a stabilit o avere cu caracter nejustificat în mărime de 236 205 lei rezultată din diferența substanțială între averea dobândită și veniturile obținute în perioada 04.05.2023-10.05.2023.

Persoana supusă controlului nu a prezentat punctul său de vedere, acte justificative și nu s-a folosit de dreptul de a lua cunoștință cu materialele dosarului de control, potrivit unica.md.

Citeşte şi : Pandemia covid-19 a scăzut speranţa de viaţă cu aproape doi ani în perioada 2019-2021

Inspectorul de integritate va transmite cauza în instanța de judecată spre examinare în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate în mărimea diferenței substanțiale constatate.

Din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența averii nejustificate sau din data rămânerii definitive a actului de constatare, funcționarului îi vor fi încetate raporturile de muncă.

Acesta va fi decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică și de demnitate publică, cu excepția funcțiilor eligibile, pe o perioadă de 3 ani, cu înscrierea în Registrul de stat al persoanelor care au interdicție de a ocupa anumite funcții.

Citeşte şi : Parlicov: Gazul rusesc ar putea ajunge în R.Moldova prin Turcia și prin gazoductul transbalcanic în regim revers

Persoana vizată are dreptul de a contesta actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

Actul de constatare poate fi vizualizat integral pe pagina oficială a ANI, în secțiunea – ANI interactiv, link: https://www.ani.md/ro/acte-constatare

Tags: ANIfuncţionarintegritatemai
Justiţie