Un general paraşutist îl va înlocui pe generalul Kenneth McKenzie în fruntea CENTCOM

Publicat:

Preşedintele Joe Biden l-a numit pe comandantul celor mai experimentate unităţi din armata americană, generalul Michael Kurilla, să conducă operaţiunile americane în Orientul Mijlociu, potrivit unui anunţ de vineri al Pentagonului, transmite AFP, potrivit agerpres.

Dacă numirea sa va fi confirmată de Senat, generalul Michael Kurilla îi va urma generalului de marină Kenneth McKenzie în fruntea Comandamentului Central (CENTCOM) al armatei americane care supervizează operaţiunile militare din Irak, Siria, Afganistan şi Yemen.


Citește și : Amenzi usturătoare pentru italienii care nu respectă noile măsuri antiepidemice

Potrivit biografiei oficiale, generalul Kurilla, în vârstă de 55 de ani, este în prezent la comanda celui de-al 18-lea Corp Aeropurtat, care reuneşte, la Fort Bragg, în statul Carolina de Nord, majoritatea forţelor de intervenţie ale armatei SUA.

Absolvent al Academiei militare West Point, Michael Kurilla a luptat în Kosovo, Afganistan şi Irak, unde a fost grav rănit în timpul unui atac asupra Mosulului, în 2005.

El a deţinut, totodată, responsabilităţi în cadrul Statului Major şi a comandat prestigioasa Divizie 82 a paraşutiştilor, cunoscută pentru participarea la debarcarea în Normandia din 1944.

Citește și : ‘Oricare ar fi soluţia privind Ucraina, ea trebuie să nu ocolească Europa’

Armata americană este organizată în comandamente geografice precum AFRICOM pentru Africa sau EUCOM pentru Europa, dar şi tematice, aşa cum este cazul comandamentului strategic STRATCOM, care se ocupă de armamentul nuclear, sau SPACECOM, comandamentul care se ocupă de spaţiu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.