Un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală, a fost destructurat

Publicat:

Un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală, a fost destructurat

Polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale NORD au destructurat un grup criminal organizat specializat în migrația ilegală. Unul dintre membrii grupului a fost reținut în flagrant delict în zona de frontieră, unde ar fi organizat pentru doi cetățeni ucraineni migrarea ilegală din Ucraina în R. Moldova.

În cadrul unei misiuni comune de supraveghere a frontierei de stat, angajații Sectorului Poliţiei de Frontieră Criva au observat un mijloc de transport suspect în zona de frontieră.
Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru oprirea la control, pe direcția Drepcăuți-Mamaliga a mijlocului de transport.


Ca urmare a verificărilor specifice, la volanul automobilului a fost legitimat un locuitor al or.Lipcani în vârstă de 27 de ani. Totodată, la fața locului echipa comună de control a depistat doi cetățeni ucraineani, care au traversat ilegal frontiera de stat.
Din primele cercetări a fost stabilit că bănuitul avea rolul de a prelua persoana străină, transporta şi caza temporar pe teritoriul Republicii Moldova.

Pentru aceste servicii unul dintre cetățeni ucraineni ar fi achitat suma de 8000 dolari SUA.
În baza demersului Procuraturii Briceni, instanța de judecată a decis plasarea a învinutului în arest preventiv pe un termen de 30 zile.
Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul de la Washington, dar exclude un acord pentru aderarea Ucrainei la NATO

Stoltenberg îl invită pe Zelenski la summitul de la Washington, dar exclude un acord pentru aderarea Ucrainei la NATO Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg...

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade

Vremea în Săptămâna Patimilor: maxime termice de până la 24 grade Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunțat pe parcursul acestei săptămâni, înainte de Paști,...

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia; femeia a murit la spital

Scene sângeroase pe o stradă din România: Un bărbat şi-a înjunghiat soţia Scene sângeroase pe stradă! Un bărbat şi-a înjunghiat soţia, în Olt. Femeia a...

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster

Franţa ordonă companiilor industriale să sporească producţia de rachete antiaeriane Aster Ministerul francez al Forţelor Armate a ordonat companiilor industriale ce participă la fabricarea de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.