Un grup de carabinieri au participat la o activitate de pregătire. Care sunt misiunilor carabinierilor de serviciu

Publicat:

Un grup de carabinieri au participat la o activitate de pregătire. Care sunt misiunilor carabinierilor de serviciu

În timpul misiunilor, carabinierii pot întâlni persoane în nevoie, iar dacă sunt înzestrați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a aplica diverse tehnici și manevre de prim ajutor fără echipament specializat, pot oferi asistență victimelor până la sosirea personalului medical.
Prin urmare, în perioada 28-30 mai, un grup de carabinieri din cadrul DR ,,Nord” a IGC, au participat la o activitate de pregătire în acordarea primului ajutor de bază.
Această activitate a fost condusă de către Direcția medicală a IGC, care le-a explicat și le-a demonstrat carabinierilor manevrele de resuscitare în caz de stop cardio-respirator, precum și metodele de evaluare primară, extragerea de urgență și mobilizarea pacientului în caz de traume rezultate în urma unor accidente.
Acest program de instruire reprezintă un element fundamental al procesului de profesionalizare continuă a angajaților IGC.
La finalul acestui curs, toți participanții au primit certificate de absolvire, marcându-și astfel angajamentul lor față de salvarea vieților și siguranța cetățenilor.

Inspectoratul General de Carabinieri al MAI menționează faptul că unul dintre obiectivele fundamentale ale instituției este asigurarea unei instruiri de înaltă calitate și recunoașterea performanțelor profesionale, care să contribuie semnificativ la succesul misiunilor desfășurate de carabinieri.


URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri

Prognoza METEO: Cum va fi vremea miercuri Pentru ziua de miercuri, 24 iulie, meteorologii au anunțat temperaturi de până la 32 °C. Conform Serviciului Hidrometeorologic...

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România

Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru, se judecă cu un club din România Jucătorii Naționalei Moldovei, Victor Bogaciuc și Maxim Cojocaru au depus...

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă

Tauber: Dacă Maia Sandu câștigă încă un mandat, țara noastră va fi pur și simplu distrusă În cadrul emisiunii СоловьевLive, deputatul moldovean Marina Tauber a...

Fosta directoare a ansamblului ‘Joc’, reacție după demisie: ‘Eu nu consider că am procedat contra legii’

Fosta directoare a ansamblului 'Joc', reacție după demisie: 'Eu nu consider că am procedat contra legii' „Eu nu consider că am procedat contra legii, cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.