Un grup de lucru parlamentar din Japonia analizează chestiunea OZN-urilor

Publicat:

Un grup de lucru parlamentar din Japonia analizează chestiunea OZN-urilor

OZN-urile ar trebui să fie luate în serios şi această chestiune ar trebui abordată din punctul de vedere al posibilelor riscuri pentru securitatea naţională, potrivit parlamentarilor japonezi care au lansat joi un grup de lucru pe această temă, neglijată până acum de autorităţile nipone, informează AFP.

Acest grup transpartinic, care include printre cei aproximativ 80 de membri ai săi mai mulţi foşti miniştri ai Apărării din Japonia, i-a cerut Guvernului de la Tokyo să îşi amelioreze capacităţile de detectare şi analiză a acestor “fenomene anormale non-identificate” (UAP în engleză – n.red.), potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

“Ar fi extrem de iresponsabil din partea noastră să ne resemnăm cu faptul că ar fi vorba despre ceva ce pur şi simplu nu poate fi explicat şi să continuăm să practicăm politica struţului” în raport astfel de fenomene, a declarat recent un fost ministru nipon al Apărării, Yasukazu Hamada.

“În Japonia, OZN-urile sunt în mod tradiţional percepute ca făcând parte din domeniul ocultului, care nu are nimic de-a face cu politica”, a subliniat luna trecută Yoshiharu Asakawa, un deputat al unui partid aflat în opoziţie.

Dar dacă acele obiecte zburătoare neidentificate de dovedesc a fi “arme secrete cu tehnologie de vârf sau drone de spionaj deghizate, ele ar putea reprezenta o ameninţare importantă pentru securitatea naţiunii noastre”, a adăugat acelaşi parlamentar, membru al Partidului japonez al Inovaţiei.

În Statele Unite, principalul aliat al Japoniei în materie de apărare, un birou dedicat cercetării UAP-urilor a fost creat în 2022 în cadrul Pentagonului. Serviciile de informaţii americane şi NASA colectează şi examinează la rândul lor date din acest domeniu.

Biroul specializat din cadrul Pentagonului, denumit AARO, a anunţat în martie că nu a găsit “nicio dovadă empirică” ce ar permite să se ajungă la concluzia că anumite UAP-uri ar fi de origine extraterestră sau că administraţia americană ar ascunde astfel de dovezi.

“Anchetele au permis să se determine că majoritatea observaţiilor au fost rezultatul unei identificări eronate a unor obiecte sau fenomene obişnuite” şi că majoritatea cazurilor care rămân deocamdată învăluite în mister ar putea avea o explicaţie banală dacă mai multe date precise ar fi disponibile, potrivit acelui raport întocmit de AARO.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

La începutul anului 2023, deja celebrul caz al balonului chinezesc care a survolat spaţiul aerian al Statelor Unite a ridicat vălul de pe anumite anomalii aeriene similare observate anterior, inclusiv în Japonia.

Ministerul Apărării din Japonia a declarat la scurt timp după aceea că mai multe “OZN-uri” zărite în spaţiul aerian nipon în anii trecuţi erau cel mai probabil baloane-spion chinezeşti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi)

Cel mai bun și cel mai rău scenariu pentru Macron după alegeri (experți francezi) Rezultatele celui de-al doilea tur al alegerilor legislative din Franța vor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.