Un înalt oficial de la Berlin vorbește despre AMÂNAREA Brexit-ului: ‘Avem nevoie de un motiv clar!’

Publicat:

Data ieşirii Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord din Uniunea Europeană poate fi amânată, dar Londra va trebui întâi să clarifice de această dată ceea ce doreşte şi care ar fi avantajul, a declarat miercuri ministrul german al justiţiei, Katarina Barley (foto), potrivit Reuters, transmite și agerpres.

Barley, ce are dublă cetăţenie, germană şi britanică, a spus că Londra trebuie să prezinte rapid propuneri privind modul în care doreşte să procedeze după ce marţi seara parlamentul britanic a respins acordul care prevedea o ieşire ordonată a Regatului Unit din blocul comunitar.


Citeşte şi: Parlamentarii britanici pregătesc o încercare de amânare a Brexit-ului

”Respingerea clară a acordului de retragere de către Camera Comunelor ne pune într-o situaţie foarte dificilă”, a afirmat Katarina Barley, care a apărut în faţa jurnaliştilor purtând un hanorac pe care erau imprimate cele 12 stele galbene de pe drapelul Uniunii Europene.

În Camera Comunelor, acordul încheiat de premierul Theresa May cu Bruxellesul nu a obţinut decât 202 voturi ”pentru”, comparativ cu 432 de voturi ”împotrivă”, aceasta fiind cea mai grea înfrângere suferită de către un lider britanic începând din anii 1920. Acest vot istoric a lăsat Regatul Unit într-o incertitudine în ce priveşte viitorul său, cu două luni şi jumătate până la Brexit, prevăzut pe 29 martie.

Citeşte şi: Ca-n filme! El Chapo l-a mituit pe fostul preşedinte mexican cu o sumă colosală

Imediat ce a fost cunoscut votul privind acordul, liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn a prezentat o moţiune de cenzură împotriva guvernului, calificând acest rezultat drept ”catastrofal”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.