Un iranian a fost SPÂNZURAT după ce a violat şi ucis o fetiţă de şapte ani

Publicat:

Un bărbat a fost executat public prin spânzurare miercuri în Iran pentru violarea şi uciderea unei fetiţe, un caz care a stârnit o mare emoţie în rândul populaţiei, relatează AFP, conform agerpres.

Executarea lui Esmail Jafarzadeh, 42 de ani, a avut loc în oraşul Parsabad, la frontiera cu Azerbaidjanul, în provincia Ardebil (nord-vest).


Ea a fost anunţată de Mizan, agenţia de presă a Autorităţii Judiciare, iar televiziunea naţională a difuzat pe site-ul său o înregistrare video realizată de un amator cu execuţia.

Citeşte şi: Ani grei de închisoare pentru un indonezian care plănuia un atac terorist asupra palatului prezidenţial

Bărbatul e fost executat prin spânzurare în zori, cu ajutorul unei macarale, în faţa unei mulţimi gălăgioase.

Citat de Mizan, procurorul provinciei Ardebil, Nasser Aslani, a spus că autorităţile au decis ca execuţia să fie publică “pentru a-i asigura pe cetăţeni în legătură cu menţinerea ordinii publice şi pentru a aplana spiritele tulburate” de violarea şi uciderea micuţei Atena Aslani.

Dată dispărută la 19 iunie, această fetiţă de şapte ani a fost găsită moartă o lună mai târziu în garajul lui Jafarzadeh, atunci suspectul principal în acest caz puternic reflectat în media iraniene şi pe reţelele de socializare.

Citeşte şi: Garda Civilă spaniolă A DAT IAMA în guvernul separatist al Cataloniei. 12 înalţi oficiali au fost ARESTAŢI

Preşedintele Hassan Rohani a calificat el însuşi acest caz ca “lamentabil şi teribil” şi a cerut să se facă dreptate cât mai repede.

În Iran, pedeapsa cu moartea se aplică în special pentru cazurile de viol, de crimă, de trafic de droguri peste o anumită cantitate sau chiar de apostazie.

Teheranul nu publică cifre oficiale privind execuţiile. Conform organizaţiei de apărare a drepturilor omului Amnesty International, Iranul s-a plasat în 2016 pe poziţia a doua în clasamentul mondial al ţărilor care au aplicat cel mai mult pedeapsa capitală, în spatele Chinei. În Iran ar fi avut loc un număr de 567 de execuţii, comparativ cu 977 în 2015.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac

VIDEO/ Cum arată Parisul cu două săptămâni înainte de Jocurile Olimpice de vară. Măsuri excepționale pentru a preveni un eventual atac Peste două săptămâni, Parisul...

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale

Scrutinele din această toamnă ne vor costa peste 300 de milioane de lei, spune președinta Comisiei Electorale Centrale Republica Moldova va cheltui circa 306 milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.