Un israelian care a recunoscut că l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei, găsit vinovat de ultraj

Publicat:

Un israelian care a recunoscut că l-a scuipat pe ambasadorul Poloniei în mai a.c., într-un moment de creştere a tensiunilor între cele două ţări, a fost găsit vinovat luni de ultraj, pentru care ar putea fi condamnat la doi ani de închisoare, relatează Reuters, scrie agerpres.

În urma unei înţelegeri cu procurorii, acuzaţia de a fi proferat ameninţări împotriva ambasadorului nu a mai fost reţinută în sarcina acuzatului, Erik Lederman, în vârstă de 65 de ani.


Citește și : Mike Pompeo va efectua o vizită în Ucraina la începutul anului viitor

Potrivit poliţiei, în incidentul din mai, survenit la Tel Aviv, Lederman a lovit cu mâinile în capota maşinii care îl transporta pe ambasadorul Marek Magierowski, apoi a deschis o uşă şi l-a scuipat de două ori pe diplomatul polonez, în momentul în care autoturismul ieşea din curtea ambasadei. Pentru faptele sale, Erik Lederman risca până la cinci ani de închisoare.

Bărbatul şi-a cerut deja scuze, afirmând că maşina l-a claxonat şi că nu ştia că în ea se afla ambasadorul polonez. El a spus că venise la Ambasada Poloniei să întrebe despre restituirea bunurilor pe care familia sa le-a pierdut în Polonia în timpul Holocaustului, afirmând de asemenea că un angajat polonez de la ambasadă a rostit o insultă antisemită în timp ce era acolo.

Magierowski a negat că vreun angajat al ambasadei ar fi dat dovadă de vreun comportament inadecvat sau ar fi utilizat un limbaj impropriu.

Incidentul a survenit pe fondul unei deteriorări a relaţiilor dintre Polonia şi Israel, din cauza acuzaţiilor că guvernul naţionalist al Partidului Lege şi Justiţie (PiS) de la Varşovia ar tolera o recrudescenţă a discursului antisemit, acuzaţie negată de partea poloneză.

Citește și : Principalul aeroport din Republica Mauritius a fost închis înaintea ciclonului Calvinia

O lege adoptată în SUA privind restituirea bunurilor evreieşti confiscate în timpul sau după cel de-al Doilea Război Mondial a provocat critici la Varşovia, adăugându-se tensiunilor cu Israelul asupra rolului polonezilor în Holocaust.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.