Un judecător a suspendat vânzarea reşedinţei Graceland, contestată de nepoata lui Elvis Presley

Publicat:

Un judecător a suspendat vânzarea reşedinţei Graceland, contestată de nepoata lui Elvis Presley

Un judecător din statul american Tennessee a blocat miercuri vânzarea prin executare silită a reşedinţei Graceland, considerând că este în interesul publicului să încetinească orice schimbare de proprietar pentru fosta proprietate a cântăreţului Elvis Presley, informează NBCnews.com.

Judecătorul de la Tribunalul din comitatul Shelby a sugerat chiar faptul că actriţa Riley Keough, fiica Lisei Marie Presley şi nepoata “Regelui Rock-and-Rollului”, va obţine cel mai probabil câştig de cauză în procesul în care îl acuză pe un creditor că a pretins în mod fals drepturile asupra Graceland, atât timp cât vor exista dovezi care să susţină afirmaţiile ei, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

“Se pare că dumneavoastră, domnule Germany, şi clientul vostru veţi avea câştig de cauză….cu condiţia să dovediţi presupusa fraudă”, a declarat judecătorul JoeDae L. Jenkins, adresându-se avocatului actriţei Riley Keough, Jeff Germany.

Potrivit BBC, Riley Keough a moştenit reşedinţa Graceland şi o mare parte din averea lui Elvis Presley după ce mama ei, Lisa Marie Presley, a murit anul trecut.

Graceland se află acum în centrul unei dispute juridice după ce Naussany Investments şi Private Lending LLC au afirmat că renumita reşedinţă a fost utilizată ca garanţie pentru un împrumut de 3,8 milioane de dolari contractat de Lisa Marie Presley şi care nu a mai fost niciodată rambursat.

Conform NBC News, Riley Keough susţine că presupusul creditor a folosit o semnătură falsificată a mamei sale pentru a crea un împrumut care nu a existat niciodată în realitate.

Actriţa de 34 de ani, cunoscută pentru rolul principal din serialul “Daisy Jones & the Six”, produs de Amazon, a deschis un proces pentru a stopa vânzarea prin executare silită ce era planificată pentru joi.

“Domnul Naussany nu va fi prejudiciat prin amânarea procesului în această chestiune până când vom putea avea o descoperire adecvată şi le vom permite să depună un răspuns şi să ofere o apărare la afirmaţia pe care a făcut-o”, a declarat judecătorul Jenkins.

Ţinând cont de faima mondială de care se bucură reşedinţa Graceland, judecătorul a declarat că, din prudenţă, orice vânzare prin executare silită ar trebui să fie amânată.

“Interesul public este cel mai bine servit, în special aici, în Shelby County, pentru că Graceland este o parte a acestei comunităţi, e foarte iubită de această comunitate şi, într-adevăr, în întreaga lume”, a mai spus judecătorul Jenkins.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Avocatul creditorului nu s-a prezentat miercuri la tribunal.

Potrivit BBC, Elvis Presley a cumpărat Graceland Mansion în 1957 şi a locuit acolo până la moartea sa, două decenii mai târziu.

La începutul anilor 1980, reşedinţa şi domeniul său amenajat pe o suprafaţă de 5,6 hectare au fost deschise pentru public sub forma unui parc tematic dedicat istoriei muzicii. În prezent, Graceland atrage aproximativ 600.000 de vizitatori pe an, potrivit site-ului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa

Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa Meta amână antrenarea sistemelor sale de AI pe informațiile utilizatorilor din Europa, dar...

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit

Maia Sandu, discurs despre pace în Elveția la Summitul dedicat Ucrainei. La ce s-a referit Șefa statului, Maia Sandu, a ținut un discurs la Summitul...

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10

Topul orașelor cu cea mai bună mâncare din lume. Un singur oraș european între primele 10 Unii călători aleg un city break în funcție de...

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski

Odobescu: România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Zelenski România a susţinut de la început formula de pace a preşedintelui Volodimir...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.