Un lup este bănuit că a mâncat un cangur domesticit într-o localitate din nord-vestul Belgiei

Publicat:

Un lup este suspectat că a mâncat un cangur domesticit şi a muşcat un altul în timpul unui atac pe timpul nopţii la Balen, în nord-estul Belgiei, a declarat miercuri pentru AFP un specialist în faună sălbatică, scrie agerpres.

Cangurul dispărut este “probabil mort”, mâncat “drept masă de Crăciun” de către lup, a declarat Jan Loos, directorul centrului de pentru animale sălbatice Landschap.


Citește și : Teheranul a blocat din nou accesul la internet în mai multe provincii iraniene

Celălalt cangur a fost rănit, muşcat de ureche, dar este “într-o stare bună de sănătate”, a spus el.

Cangurii se aflau în grădina proprietarilor când a avut loc atacul. Proprietarii, a căror identitate nu a fost dezvăluită de Jan Loos, sunt cei care au apelat la specialist.

“Am descoperit urme de lup, aşa că este aproape sigur că a fost vorba de un lup, dar nu suntem 100% siguri despre care lup este vorba”, a declarat expertul.

Acesta bănuieşte că autorul ar fi un lup poreclit August, reperat la jumătatea anului 2018 şi care cutreieră regiunea traversând frontiera dinspre şi înspre Germania.

De obicei, lupii vânează mistreţi sau căprioare şi, uneori, când le este comod, atacă vite, a menţionat expertul.

Citește și : Navalnîi acuză autorităţile ruse de ‘răpire’, după ce un colaborator al său a fost trimis în Arctica

Contactată de AFP, poliţia din Balen a declarat că nu deţine informaţii suplimentare despre caz.

Cangurii, animale australiene, nu trăiesc de obicei în Europa în afara grădinilor zoologice. Nişte colonii de wallaby, care seamănă cu canguri de talie mică, evadaţi dintr-o rezervaţie zoologică, trăiesc de zeci de ani într-o zonă a pădurii Rambouillet, la vest de Paris.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.