Un medic de la ‘Timofei Moșneaga’ ţipă şi ameninţă o pacientă pentru că nu vorbeşte în română: ‘Îmi vine să vă împuşc!’

Publicat:

Un medic de la Spitalul Clinic „Timofei Moșneaga” a fost filmat în timp ce discută cu o pacientă vorbitoare de limba rusă și pe care o amenință pentru faptul că nu cunoaște limba română. Imaginile virale au fost publicate pe rețele și distribuite activ de internauți. La rândul său, instituția medicală a venit cu o reacție, anunţă Unimedia.

Potrivit imaginilor, în timp ce examinează o radiografie, medicul se arată nemulțumit de faptul că pacienta îi răspunde în limba rusă. „Mă jigniți când eu intru și vă spun bună ziua, iar dumneavoastră îmi răspundeți cu „здравствуйте”. Îmi vine să scot Kalașnikov și să vă împușc”, spune medicul. Totodată, după ce femeia i-a spus că este de origine rusă, medicul a declarat că el nu operează ruși, întrucât aceștia sunt „dușmani”.


La rândul său, reprezentații Spitalulului Clinic Republican „Timofei Moșneaga” au declarat că instituția își exprimă public dezacordul și condamnă ferm mesajele care pot afecta pacienții.
„Poziția noastră este că toți pacienții merită un tratament echitabil și respectuos, indiferent de limba pe care o vorbesc sau de apartenența lor etnică.
 În urma unui video apărut pe rețelele de socializare, în care un medic al instituției se implică într-un act de discriminare pe criterii lingvistice și etnice, aducem la cunoștința că astfel de comportamente nu reprezintă valorile pe care le promovăm. Acest caz va fi analizat sub toate aspectele în cadrul Comitetului de etică al instituției.
În numele conducerii și al întregului personal al Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, cerem scuze pacientei și asigurăm că vom lua măsurile necesare pentru a nu fi admise astfel de cazuri”, se arată în mesajul spitalului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină

Pacienții se împotrivesc deciziei Novo Nordisk de a renunța la un produs pe bază de insulină Decizia Novo Nordisk de a opri vânzarea insulinei cu...

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu)

Beneficiile medicamentului Leqembi pentru Alzheimer cresc (studiu) Beneficiul medicamentului Leqembi de la Eisai și Biogen la pacienții cu Alzheimer în stadiu incipient pare să crească...

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu)

Concentrațiile de metale grele din majoritatea ciocolatei nu prezintă riscuri pentru sănătate (studiu) Concentrațiile de metale grele găsite în porții unice de ciocolată și produse...

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere

Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere Google lansează AI pentru a defini mai bine incendiile forestiere. Instrumentul trimite notificări în timp...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.