Un membru al Parlamentului European a fost agresat

Publicat:

Un membru al Parlamentului European a fost agresat

Un important membru socialist al Parlamentului European a fost lăsat „grav rănit” și a a avut nevoie de o intervenție chirurgicală după ce a fost atacat de un grup de patru tineri în orașul Dresda din estul Germaniei, potrivit unui comunicat de presă emis de partidul său sâmbătă.

Matthias Ecke, în vârstă de 41 de ani, a fost agresat vineri seară în timp ce punea afișe în cartierul Striesen, a declarat partidul său. El este principalul candidat al Partidului Social Democrat (SPD) în Saxonia pentru alegerile pentru Parlamentul European din iunie.


„Atacul asupra lui Matthias Ecke este un semnal de alarmă inconfundabil pentru toți oamenii din această țară”, au declarat Henning Homann și Kathrin Michel, președinții filialei SPD din Saxonia, în declarație. „Valorile noastre democratice sunt atacate.”

Citește și: FMI prognozează că Europa de Est va devansa, în curând, sudul Europei la capitolul standard de viaţă

Potrivit declarației au existat și alte încercări de intimidare și distrugere de afișe. Atacul este în prezent investigat de grupul operativ pentru crime violente al poliției penale de stat.

SPD i-a acuzat pe susținătorii partidului de extremă dreaptă Alianța pentru Germania (AfD) pentru atacul asupra lui Ecke. „Suporterii lor sunt acum complet dezinhibați și se pare că ne văd pe noi, democrații, ca pe un joc corect”, se spune în declarație. Saxonia este unul dintre fiefurile politice ale AfD.

Politicienii și-au exprimat sâmbătă solidaritatea cu Ecke. Ministrul Muncii, Hubertus Heil, un coleg social-democrat, a spus că este „furios și îngrozit de acest act de violență” și i-a urat lui Ecke însănătoșire grabnică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Erdogan a graţiat şapte generali condamnaţi pentru puciul din 1997

Erdogan a graţiat şapte generali condamnaţi pentru puciul din 1997 Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a graţiat şapte generali aflaţi în detenţie pentru rolul lor...

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinare a premierului slovac Fico, plasat în arest preventiv de un tribunal

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinare a premierului slovac Fico, plasat în arest preventiv de un tribunal Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în...

Rusia acuză Kievul că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Rusia acuză Kievul că a atacat regiunea Belgorod cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane Rusia a acuzat sâmbătă Kievul că a atacat cu...

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov

Rusia afirmă că a capturat un sat din regiunea Harkov Rusia a afirmat sâmbătă că a capturat un sat de lângă oraşul Vovceansk, în regiunea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.