Un miliard de indieni au fost vaccinaţi anti-Covid

Publicat:

India a administrat joi doza de vaccin anti-Covid-19 cu numărul 1 miliard, a informat Ministerul indian al Sănătăţii, la şase luni după o recrudescenţă devastatoare a pandemiei de coronavirus, care a provocat temeri legate de prăbuşirea sistemului medical din această ţară, informează AFP, potrivit agerpres.

Potrivit guvernului indian, aproximativ trei sferturi dintre adulţii din această ţară de 1,3 miliarde de locuitori au primit o doză de vaccin anti-COVID-19, iar aproximativ 30% sunt vaccinaţi cu schemă completă.


Citeşte şi: NATO are un plan pentru descurajarea ameninţării ruse – Black News

India s-a confruntat cu un val al pandemiei care a atins apogeul în lunile aprilie şi mai, când s-au înregistrat peste 400.000 de infectări şi 4.000 de decese pe zi, multe spitale neputând face faţă numărului uriaş de persoane infectate, iar crematoriile fiind copleşite.

De atunci, numărul de infectări a scăzut brusc – fiind înregistrate mai puţin de 15.000 de cazuri pe zi -, iar majoritatea activităţilor au revenit la normal.

India a devenit astfel cea de-a doua ţară din lume care a administrat 1 miliard de doze după China, care a ajuns între timp la peste 2,3 miliarde de doze inoculate, potrivit datelor publicate de guvernul chinez.

Citește și: EXPLOZII puternice la o bază militară americană din Siria – Black News

Prim-ministrul Narendra Modi a mulţumit profesioniştilor din domeniul medical. Anunţuri speciale au fost făcute în staţii şi în aeroporturi, iar numeroase monumente au fost iluminate în culorile naţionale ale Indiei pentru a sărbători această etapă importantă în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Mansukh Mandaviya, va prezenta joi o piesă inedită interpretată de cântăreţul Kailash Kher şi o producţie audiovizuală la Fortul Roşu, un sit istoric din New Delhi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.