Un mort şi 40 de răniţi într-un oraş din centrul Ucrainei atacat cu cinci rachete Iskander

Publicat:

Un mort şi 40 de răniţi într-un oraş din centrul Ucrainei atacat cu cinci rachete Iskander

O salvă de rachete ruseşti a devastat vineri un bloc de locuinţe la Pavlograd, în regiunea Dnipropetrovsk, din centru-est, omorând cel puţin o persoană şi rănind cel puţin patruzeci, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Cinci rachete balistice Iskander au fost lansate spre oraş de pe teritoriul Rusiei, au declarat forţele aeriene ucrainene, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Loviturile au provocat „mai multe incendii” în acest oraş din regiunea Dnipropetrovsk, unde un bloc cu mai multe etaje a fost avariat, potrivit guvernatorului Serhii Lîsak.

O persoană a murit, în timp ce alte 40 au fost rănite, potrivit informaţiilor preliminare raportate de Ministerul de Interne. Serhii Lîsak declarase anterior că trei dintre răniţi sunt copii în vârstă de 4, 9 şi 11 ani.

Pavlograd, care este lovit în mod regulat, găzduieşte o uzină chimică care produce explozibili. Acest tip de infrastructură este o ţintă predilectă pentru armata rusă. Oraşul se află la aproximativ o sută de kilometri de luptele din regiunea vecină Doneţk. Oraşul avea o populaţie de aproximativ 100 000 de locuitori înainte de invazia rusă din februarie 2022.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Imaginile cu lovitura împărtăşite de Ministerul de Interne arată un bloc de apartamente grav avariat, unde echipele de salvare se ocupă cu evacuarea locuitorilor. Fum negru gros iese din mai multe ferestre cu geamuri sparte, iar bucăţi de copaci şi crengi sunt împrăştiate pe sol în faţa clădirii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

FNMF îndeamnă cetățenii să voteze „Da” la referendum: „Agricultorii au cele mai valoroase avantaje după aderarea RM la UE”

FNMF îndeamnă cetățenii să voteze „Da” la referendum: „Agricultorii au cele mai valoroase avantaje după aderarea RM la UE” Federația Națională a Fermierii îndeamnă cetățenii...

De ce căldura extremă îi afectează mai mult pe copii decât pe adulți. Explicațiile specialiștilor

De ce căldura extremă îi afectează mai mult pe copii decât pe adulți. Explicațiile specialiștilor Creșterea temperaturilor și valurile de căldură afectează fiecare celulă din...

Un grup de preoți militari pleacă în ”pelerinaje” în Rusia. Ce spune Ministerul Apărării

Un grup de preoți militari pleacă în ”pelerinaje” în Rusia. Ce spune Ministerul Apărării În comunicatul publicat pe 4 septembrie, Mitropolia Moldovei recunoaște că ”pelerinajele”...

Cristiano Ronaldo, golul 900! Portughezul s-a prăbușit pe gazon, “Da Luz” a explodat

Cristiano Ronaldo, golul 900! Portughezul s-a prăbușit pe gazon, "Da Luz" a explodat Cristiano Ronaldo a decis să continue la echipa națională a Portugaliei și după EURO...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.