Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Publicat:

Un mort şi trei răniţi într-un atac rusesc asupra unei instalaţii de gaze în regiunea ucraineană Poltava

Un atac cu rachete al forţelor armate ruse asupra unei instalaţii de producţie de gaze a provocat moartea unei persoane şi rănirea altor trei în regiunea Poltava, în estul Ucrainei, a anunţat joi Ministerul ucrainean al Energiei, relatează AFP şi Reuters.

“Pe 3 iulie, Rusia a atacat regiunea Poltava. Printre infrastructurile avariate se numără o instalaţie a UkrGasVydobuvannya”, principalul producător de gaze din ţara, a anunţat ministerul pe Telegram, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Un electrician a fost ucis şi alţi trei angajaţi au fost răniţi, a precizat ministerul, adăugând că “operaţiuni sunt în desfăşurare pentru (…) a face faţă consecinţelor” acestui atac.

Ucraina, care se confruntă cu o invazie rusă de peste doi ani, a avut numeroase infrastructuri energetice distruse în ultimele luni de bombardamentele ruseşti, ceea ce a condus la raţionalizarea energiei electrice pe aproape întreg teritoriul său.

Armata sa răspunde atacând regiuni ruseşti, inclusiv instalaţii energetice şi depozite de combustibil utilizate pentru operaţiuni militare pe teritoriul ucrainean.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut apel la aliaţii săi să furnizeze urgent Kievului noi sisteme de apărare antiaeriană care să ajute forţele armate ucrainene să facă faţă atacurilor ruseşti.

Potrivit liderului ucrainean, Rusia a distrus jumătate din capacitatea de producţie de energie a ţării sale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.