Un nou ajutor UE de 68 de milioane de euro pentru Gaza

Publicat:

Un nou ajutor UE de 68 de milioane de euro pentru Gaza

Uniunea Europeană a anunţat vineri un nou ajutor umanitar de 68 de milioane de euro (73 de milioane de dolari) pentru palestinienii din Gaza, relatează AFP.

Teritoriul este devastat de peste şase luni de bombardamente israeliene şi de operaţiuni terestre în urma atacului sângeros al mişcării palestiniene Hamas asupra Israelului, lansat la 7 octombrie, ceea ce a făcut ca populaţia civilă de două milioane de locuitori să devină dependentă de ajutor umanitar pentru a supravieţui, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Moldova SUSPENDĂ Tratatul cu privire la forțele armate convenționale în Europa

“Având în vedere deteriorarea continuă a crizei umanitare grave din Gaza şi creşterea constantă a nevoilor pe teren, Comisia (Europeană) îşi măreşte finanţarea pentru a-i sprijini pe palestinieni”, subliniază un comunicat al UE.

“Acest sprijin creşte ajutorul umanitar total al UE la 193 de milioane de euro pentru palestinienii aflaţi în nevoie din Gaza şi din toată regiunea în 2024”, potrivit sursei citate.

UE a declarat că noul ajutor se va concentra pe livrări de alimente, apă potabilă, canalizare şi adăposturi şi va fi livrat prin intermediul partenerilor locali de pe teren.

Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat că operaţiunea israeliană a transformat Gaza într-un “infern umanitar”, stârnind temeri de o foamete iminentă.

Uniunea Europeană şi Statele Unite au cerut, de asemenea, Israelului să permită intrarea mai multor ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Citește și : Rusia este pregătită să reia negocierile de pace cu Ucraina pe baza acordului nefinalizat la Istanbul

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kosovo denunţă condiţiile de aderare la Consiliul Europei

Kosovo denunţă condiţiile de aderare la Consiliul Europei Prim-ministrul din Kosovo, Albin Kurti, a criticat miercuri condiţiile de aderare la Consiliul Europei, în special crearea...

Horoscop 9 mai 2024

Horoscop 9 mai 2024 Peştii trec prin transformări profunde în viaţa de familie. Trebuie să aveţi grijă cum gestionaţi aceste noi situaţii, potrivit stiripesurse.ro. Horoscop...

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai

90 piscine,tratamente cu aur,șampanie toată ziua în camere de 100.000 de dolari în Dubai Șampanie care curge gratuit, tratamente faciale din aur de 24 de...

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E

OpenAI dezvăluie un instrument de detectare a imaginilor din DALL-E OpenAI, compania de inteligență artificială susținută de Microsoft care se află în spatele popularului generator...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.