Un nou atac al armatei israeliene în Gaza în urma unor lansări palestiniene de baloane explozive (Tsahal)

Publicat:

Armata israeliană a indicat sâmbătă că a lovit două grupuri “teroriste” palestiniene în Fâşia Gaza, ca ripostă la lansări de baloane echipate cu dispozitive explozive în direcţia teritoriului israelian din această enclavă palestiniană, potrivit AFP, scrie Agerpres.

“Armata a identificat un grup terorist care a lansat baloane explozive spre teritoriul israelian din sudul Fâşiei Gaza”, a informat Tsahal într-un comunicat. Un avion militar a ripostat trăgând în “direcţia teroriştilor”, a precizat aceasta.


Citește și : „Vestele galbene”, actul 19: 31 de arestări şi o femeie grav rănită – FOTO VIDEO

Într-un al doilea comunicat, armata israeliană a adăugat că un avion a tras asupra unui “alt grup terorist”, care de asemenea lansase baloane incendiare din Fâşia Gaza.

Ea nu a precizat dacă ţintele au fost atinse.

Două persoane au fost rănit în primul atac, potrivit unei surse de securitate palestiniană, care nu a precizat gravitatea rănilor.

Fâşia Gaza este din martie 2018 scena unor proteste săptămânale, în general însoţite de violenţe, de-a lungul barierei de securitate, păzită cu stricteţe de armata israeliană.

Trimiterea unor zmeie şi baloane dotate cu dispozitive rudimentare incendiare sau explozive a constituit unul dintre aspectele vastei mobilizări palestiniene. Israelul a promis să riposteze sistematic.

Cel puţin 257 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene din martie 2018 până în prezent, în marea majoritatea de-a lungul zidului ce separă teritoriul israelian de cel palestinian, iar alţii în lovituri israeliene efectuate ca represalii la acţiuni ostile provenite din enclava condusă de mişcarea islamistă Hamas.

Doi soldaţi israelieni au fost ucişi de atunci.

Vineri, doi palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene în cursul ciocnirilor în două locuri distincte de-a lungul frontierei.

Citește și : Zeci de mii de oameni, în centrul Londrei – Se cere un nou referendum pentru Brexit (VIDEO)

Armata israeliană nu s-a pronunţat asupra decesului lor, dar a indicat că circa 9.500 de palestinieni manifestaseră în diferite puncte, unii dintre ei lansând – potrivit acesteia – dispozitive explozive şi pietre asupra soldaţilor postaţi de-a lungul frontierei.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh a lansat un apel la o largă mobilizare în 30 martie pentru a marca prima aniversare a mişcării de contestare împotriva blocadei israeliene şi pentru dreptul palestinienilor de a reveni pe teritoriile pe care le ocupau înainte de crearea statului Israel în 1948.

Între Israel şi Hamas au avut loc trei războaie din 2008 până în prezent, notează AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

OPINIE – De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova?

De ce este Maia Sandu lideră în toate sondajele din R. Moldova? Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, 33,7% ar vota pentru actualul...

Europa îi rânjește în față propriului electorat (editorial)

Europa îi rânjește în față propriului electorat   Dreapta a câștigat teren la alegerile din Uniunea Europeană, însă noua ei conducere e tot cea veche   Alegătorii europeni...

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica

Povestea lui Joe Biden: Moartea soției și a fiicei într-un accident, cancerul fiului Beau, politica O inimă de piatră. Forțat să părăsească scena politică, furios...

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România?

Retragerea lui Biden, un avantaj pentru România? Retragerea lui Joe Biden din cursa prezidențială le dă democraților posibilitatea să vină cu un candidat proaspăt, capabil...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.