Un nou lot de echipamente pentru construcția Liniei electrice Vulcănești-Chișinău a ajuns în R. Moldova

Publicat:

Un nou lot de echipamente pentru construcția Liniei electrice Vulcănești-Chișinău a ajuns în R. Moldova

În acest weekend, un nou lot  din echipamentele pentru construcția Liniei electrice Vulcănești-Chișinău a ajuns în Republica Moldova. Este vorba de 4 faze de autotransformator, necesare pentru modernizarea Stației Electrice Chișinău 330 kV, anunță Ministerul Energiei.

Citește și: În stânga Nistrului vor fi deschise secții de votare pentru prezidențialele din Rusia


Aceste echipamente, cu greutatea totală de peste 600 de tone sunt livrate în perioada 01-18 martie în condiții speciale, cu mijloace de transport agabaritic și cu escortă de poliție.

În total vor fi livrate peste 20 camioane cu echipamente și 4 unități de autotransformatoare monofazate cu o sarcina nominală de 210 MVA fiecare.

Chiar dacă, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate anumite întârzieri la realizarea Liniei electrice Vulcănești-Chișinău, între timp toate acestea au fost depășite și lucrările sunt realizate conform graficului.

Modernizarea stației este parte a proiectului de construcție a liniei electrice de 400 kV Vulcănești – Chișinău și va permite racordarea acesteia la sistemul electric al municipiului Chișinău.

„Linia va consolida securitatea energetică a țării și transporturile transfrontaliere de energie dintre Republica Moldova și România. Astfel, se va spori capacitatea de alimentare cu energie electrică a nodului de consum din zona centrală a țarii, inclusiv și municipiul Chișinău și se va asigura funcționarea sigură și fiabilă a întregului sistem electroenergetic al Republicii Moldova”, se menționează în nota emisă de Minister.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline

Şerveţelul cu promisiunea de contract a lui Messi, vândut la licitaţie cu 762.400 de lire sterline Şerveţelul pe care FC Barcelona s-a angajat să îl...

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.