Un oficial american confirmă raidul antiterorist în Siria şi eliminarea unui militant islamist

Publicat:

Un oficial de la Washington a confirmat, joi seară, efectuarea de către armata americană a unui raid antiterorist într-o zonă rurală din Siria aflată sub control guvernamental, afirmând că a fost eliminat un militant al reţelei teroriste Stat Islamic, iar alţii au fost capturaţi, informează mediafax.

Un militant al reţelei teroriste Stat Islamic implicat în executarea unor membri ai grupului insurgent Forţele Democratice Siriene a fost ucis în raidul militar american, a declarat un oficial din SUA sub protecţia anonimatului, conform agenţiei Reuters.


Citește și :  Liz Truss: Vladimir Putin este ‘inamicul’ comun al Europei

Alţi trei militanţi islamişti au fost capturaţi, unul fiind rănit. Oficialul american a precizat că niciun militar american nu a fost rănit în operaţiune şi nici civili.

Membri ai forţelor speciale americane au efectuat un atac, joi, într-o localitate din nord-estul Siriei aflată sub control guvernamental, iar cel puţin o persoană a fost ucisă în operaţiune, declaraseră anterior surse locale. Raidul american a avut loc într-o localitate din provincia siriană Hasakeh, aflată parţial sub controlul Administraţiei Bashar Al-Assad şi parţial sub ocupaţia insurgenţilor kurzi susţinuţi de Statele Unite.

Potrivit organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), satul vizat de raidul militar american este sub controlul trupelor regimului sirian şi se află la 17 kilometri de orăşelul Qamishli.

Citește și : Șeful AIEA: Centrala nucleară Zaporojia este o instalație ucraineană

“Este prima dată când trupele americane efectuează o astfel de operaţiune într-o zonă siriană aflată sub control guvernamental, conform OSDO.

Televiziunea de stat siriană, citată de site-ul Ynetnews.com, a anunţat că miitari americani au mers cu elicoptere în satul Muluk Saray.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.