Un oficial taliban afgan șochează lumea: Jurnaliştii comit un ‘păcat major’ realizând fotografii

Publicat:

Un oficial taliban afgan șochează lumea: Jurnaliştii comit un ‘păcat major’ realizând fotografii

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Justiţiei din Afganistan a declarat că jurnaliştii comit un “păcat major” realizând fotografii, au relatat miercuri mass-media afgane, informează AFP.

Televiziunea şi fotografiile cu fiinţe vii au fost interzise sub regimul taliban anterior, între 1996 şi 2001. Cu toate acestea, autorităţile talibane nu au emis o regulă similară de la revenirea lor la putere în august 2021.


“A face fotografii este un păcat major”, a declarat Mohammad Hashem Shaheed Wror, un înalt responsabil din Ministerul Justiţiei, în cadrul unui seminar desfăşurat marţi la Kabul, potrivit imaginilor difuzate miercuri de mass-media.

“Prietenii noştri jurnalişti, jurnaliştii afgani, sunt mereu foarte preocupaţi cu acest păcat şi tind mereu spre imoralitate”, a adăugat acesta.

Autorităţile din provincia sudică Kandahar (sud), leagănul mişcării talibane, au ordonat deja personalului militar şi funcţionarilor să nu facă fotografii sau să filmeze videoclipuri în care apar “fiinţe vii”.

Această interdicţie nu se extinde însă la mass-media sau la public, a declarat pentru AFP Mahmood Azzam, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Reprezentările de oameni şi animale sunt în general absente din arta islamică. Pentru unii musulmani, orice reprezentare a unei fiinţe vii trebuie interzisă.

Mai multe instituţii media s-au abţinut să publice fotografii cu oameni şi animale de la revenirea talibanilor la putere. Cu toate acestea, ministerele au continuat să difuzeze fotografii cu oficiali de rang înalt întâlnind demnitari străini.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă

Fostul portar al Germaniei, Jens Lehmann, amendat cu 135.000 de euro după ce a deteriorat garajul vecinului său cu o drujbă Jens Lehmann a fost...

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni

UE examinează acordarea unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni Uniunea Europeană examinează posibile soluții de oferire a unui ajutor de urgență pentru agricultorii moldoveni...

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite

Dezinformarea TikTok îndepărtează femeile de pilula contraceptivă în Marea Britanie și riscă sarcini nedorite Serviciul Național de Sănătate (NHS) a avertizat că un număr tot...

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive

Traficul rutier suspendat și mâine în PMAN; Au loc două evenimente sportive În contextul desfășurării unor competiții sportive, traficul rutier pe bulevardul Ștefan cel Mare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.