Un oficial taliban afgan șochează lumea: Jurnaliştii comit un ‘păcat major’ realizând fotografii

Publicat:

Un oficial taliban afgan șochează lumea: Jurnaliştii comit un ‘păcat major’ realizând fotografii

Un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Justiţiei din Afganistan a declarat că jurnaliştii comit un “păcat major” realizând fotografii, au relatat miercuri mass-media afgane, informează AFP.

Televiziunea şi fotografiile cu fiinţe vii au fost interzise sub regimul taliban anterior, între 1996 şi 2001. Cu toate acestea, autorităţile talibane nu au emis o regulă similară de la revenirea lor la putere în august 2021.


“A face fotografii este un păcat major”, a declarat Mohammad Hashem Shaheed Wror, un înalt responsabil din Ministerul Justiţiei, în cadrul unui seminar desfăşurat marţi la Kabul, potrivit imaginilor difuzate miercuri de mass-media.

“Prietenii noştri jurnalişti, jurnaliştii afgani, sunt mereu foarte preocupaţi cu acest păcat şi tind mereu spre imoralitate”, a adăugat acesta.

Autorităţile din provincia sudică Kandahar (sud), leagănul mişcării talibane, au ordonat deja personalului militar şi funcţionarilor să nu facă fotografii sau să filmeze videoclipuri în care apar “fiinţe vii”.

Această interdicţie nu se extinde însă la mass-media sau la public, a declarat pentru AFP Mahmood Azzam, un purtător de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Reprezentările de oameni şi animale sunt în general absente din arta islamică. Pentru unii musulmani, orice reprezentare a unei fiinţe vii trebuie interzisă.

Mai multe instituţii media s-au abţinut să publice fotografii cu oameni şi animale de la revenirea talibanilor la putere. Cu toate acestea, ministerele au continuat să difuzeze fotografii cu oficiali de rang înalt întâlnind demnitari străini.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Kremlinul îşi anunţă noua ofensivă: Rusia va extinde ‘zona tampon’ din Ucraina dacă Kievul va primi rachete cu rază mai mare de acţiune

Kremlinul îşi anunţă noua ofensivă: Rusia va extinde 'zona tampon' din Ucraina dacă Kievul va primi rachete cu rază mai mare de acţiune Kremlinul a...

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României

Comisia Europeană a declanșat o nouă procedură de infringement la adresa României Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea...

Zeci de persoane au beneficiat de implant cohlear gratuit în 2023

Zeci de persoane au beneficiat de implant cohlear gratuit în 2023 36 persoane au beneficiat gratuit în 2023 de implant cohlear, anunță Compania națională pentru...

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV

Ce șanse are Iohannis la șefia NATO. Expert de la Oxford: „De fapt, alta e miza cea mare pentru România” EXCLUSIV Politologul Corneliu Bjola, profesor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.