Un palestinian a fost ucis după ce a înjunghiat un poliţist israelian

Publicat:

Un poliţist israelian a fost înjunghiat de un palestinian miercuri, la un punct de control militar din Cisiordania ocupată, a anunţat poliţia israeliană, precizând că atacatorul a fost apoi împuşcat mortal, informează France Presse, Reuters şi Xinhua, potrivit agerpres.

Agresorul “a intrat în poliţist cu vehiculul şi apoi l-a înjunghiat cu o foarfecă”, în apropiere de Ierusalim, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei Micky Rosenfeld, care a adăugat că poliţistul nu a fost rănit grav.


Citeşte şi: Egiptul trimite în SUA un avion plin cu ajutoare medicale

“Alţi ofiţeri au răspuns deschizând focul şi l-au împuşcat pe terorist”, a adăugat el.

Un dispozitiv exploziv a fost găsit şi sectorul a fost încercuit, a afirmat el.

Potrivit unei imagini difuzate de poliţia israeliană, atacatorul conducea o camionetă cu placă de înmatriculare palestiniană.

Vehiculele cu aceste numere nu au voie să se deplaseze decât în Fâşia Gaza şi Cisiordania, teritoriu palestinian ocupat din 1967 de către Israel, notează AFP.

Atacul a avut loc între colonia israeliană Maale Adumim în Cisiordania şi Abu Dis, o suburbie palestiniană a Ierusalimului.

Peste 600.000 de israelieni trăiesc în colonii, considerate ilegale în virtutea dreptului internaţional, în Cisiordania şi Ierusalimul de Est. Trei milioane de palestinieni locuiesc în aceste teritorii.

Citeşte şi: Trump îi urează ‘mult noroc’ lui Kim Jong Un, neştiind dacă este bolnav

Din octombrie 2015, Cisiordania şi Israelul au fost luni de zile scena unui val de atacuri antiisraeliene, cel mai adesea comise cu cuţitul de către tineri palestinieni izolaţi.

Unele atacuri au fost de asemenea comise cu maşini care au intrat în mulţime şi, într-o măsură mai mică, cu arme de foc. Violenţele au scăzut semnificativ în intensitate, dar persistă sporadic. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.