Un poliţist grec a fost arestat în Albania

Publicat:

Poliţia albaneză a arestat sâmbătă în apropiere de Gjirokastra (sud) un poliţist grec purtând o armă de foc asupra lui şi venit în Albania pentru a participa la o manifestare în memoria unui membru al minorităţii grece, ucis la sfârşitul lui octombrie într-un schimb de focuri cu poliţia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Identitatea poliţistului grec, originar din Igoumenitsa, în nordul Greciei, nu a fost dezvăluită, dar poliţia albaneză a difuzat fotografia unei arme prezentate ca fiind a lui.


Citește și : Serbia: Manifestaţie a opoziţiei pentru a denunţa „violenţa” puterii

Potrivit Ministerului grec de Externe, poliţistul arestat îl însoţea pe Vassilis Giogiakas, un deputat al partidului Noua Democraţie, principala formaţiune a opoziţiei de dreapta.

Vassilis Giogiakas s-a deplasat în Albania pentru a asista la comemorarea morţii lui Konstantinos Katsifas la Bularat, localitate situată de partea albaneză a frontierei şi unde trăieşte o comunitate greacă. Ceremonia s-a desfăşurat fără incidente.

Sâmbătă, poliţia albaneză de frontieră a anunţat că a interzis intrarea în Albania a 98 de cetăţeni greci, printre care un număr important figurează pe o listă de persoane având interdicţie de intrare din cauza atitudinii lor “extremiste” în timpul funeraliilor membrului minorităţii grece, Kostantinos Katsifas, la începutul lui noiembrie.

Tirana l-a prezentat pe Katsifas ca un naţionalist extremist grec şi l-a acuzat că a deschis focul cu un kalaşnikov în direcţia forţelor de ordine.

Citește și : Argentina: Anchetă împotriva a 18 militari pentru tortură în timpul Războiului Malvinelor în 1982

Schimbul de focuri care a durat circa treizeci de minute a început după ce Konstantinos Katsifas a tras în aer focuri de armă în cursul unei ceremonii de comemorare a soldaţilor greci morţi în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Atena a cerut informaţii de la Tirana şi doreşte o anchetă completă.

Tensiunile dintre Albania şi Grecia sunt recurente, îndeosebi în legătură cu tratamentul aplicat minorităţilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.