Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra

Publicat:

Un proces privind oprirea exportului de arme către Israel ajunge la Înalta Curte din Londra

O acțiune în justiție a unei organizații palestiniene prin care aceasta încearcă să oprească exporturile de arme britanice către Israel va fi dezbătută în octombrie la Înalta Curte din Londra, a decis marți un judecător.

Organizația palestiniană pentru drepturile omului Al-Haq, cu sediul în Cisiordania, care documentează presupuse încălcări ale drepturilor omului de către Israel în Gaza, a inițiat o acțiune în justiție împotriva Marii Britanii cu privire la licențele de export de arme și echipamente militare, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Acțiunea în justiție a Al-Haq prin care aceasta încearcă să oprească exporturile de arme britanice către Israel din cauza acuzațiilor de încălcare a dreptului internațional în războiul din Gaza va fi dezbătută în octombrie la Înalta Curte din Londra, a decis marți un judecător, relatează Reuters.

Al-Haq, care este implicată în cazuri similare în Canada și Danemarca, susține că există un risc clar ca armele exportate din Marea Britanie să fie folosite cu încălcarea dreptului umanitar internațional, ceea ce face ca exportul lor în continuare să fie ilegal.

Guvernul britanic a fost supus unor presiuni puternice pentru a revoca licențele de export de arme, în condițiile în care campania aeriană și terestră a Israelului în Gaza, declanșată de atacul Hamas din 7 octombrie în Israel, a făcut numeroase victime.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir

Barcelona vrea să renunțe la fotbalistul de 40.000.000€, iar Manchester United a intrat pe fir Vitor Roque (19 ani) a ajuns la Barcelona la începutul...

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30%

Vânzările de Ozempic și Wegovy au explodat: Gigantul farmaceutic care le vinde și-a crescut profitul cu 30% Novo Nordisk, care a devenit anul trecut cea...

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia

Un tânăr de 24 de ani a murit într-un cumplit accident de motocicletă. În ce stare este pasagera acestuia Accident cu sfârșit tragic în raionul...

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei

Viktor Orban anunţă creşterea cheltuielilor de apărare ale Ungariei Ungaria va trebui să majoreze şi mai mult cheltuielile pentru apărare anul viitor, dacă războiul din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.