Un program spyware israelian, folosit pentru spionarea activiştilor şi jurnaliştilor din lumea întreagă

Publicat:

Mai multe guverne au utilizat instrumente informatice de spionaj dezvoltate de un grup israelian pentru a monitoriza responsabili politici, disidenţi, jurnalişti, universitari şi militanţi pentru drepturile omului, potrivit unor experţi, citaţi joi de AFP, potrivit agerpres.

Aceste ‘arme’ puternice au fost utilizate împotriva a peste 100 de persoane din lumea întreagă, susţine un responsabil de securitate de la Microsoft şi Citizen Lab, o organizaţie cu sediul la Universitatea din Toronto.


Citeşte şi: 81 de oameni au murit în POTOPUL din Germania – Black News

Microsoft declară că şi-a modificat sistemul de operare Windows pentru a remedia lacunele exploatate de grupul israelian.

Aceasta este o companie cu sediul la Tel Aviv, deosebit de discretă, care vinde exclusiv guvernelor spyware (categorie de software rău intenţionat) ce pot infecta smartphone-uri, calculatoare şi servicii de cloud computing ( accesarea la cerere, de resurse hardware şi software prin internet), potrivit Citizen Lab.

Numele său oficial este în prezent Saito Tech Ltd, dar este mai cunoscută sub numele de Candiru.

Cercetătorii de la Citizen Lab au găsit dovezi că software-ul de spionare a reuşit să extragă informaţii din mai multe aplicaţii utilizate de victime, inclusiv Gmail, Skype, Telegram şi Facebook.

Software-ul poate consulta, de asemenea, istoricul căutărilor persoanelor vizate pe Internet, precum şi parolele lor şi poate activa camera şi microfonul aparatelor lor.

La rândul său, Microsoft subliniază că a identificat victime ale acestui soft în teritoriile palestiniene, în Israel, în Liban, Yemen, Spania, Regatul Unit, Turcia, Armenia şi Singapore.

Potrivit gigantului IT, care a denumit spyware-ul ‘DevilsTongue’, acesta din urmă a reuşit să se infiltreze pe site-uri populare precum Facebook, Twitter, Gmail şi Yahoo pentru a colecta informaţii, a citi mesajele victimelor şi a prelua fotografii.

Citeşte şi: SUA vor să restabilească ele internetul mobil din Cuba – Black News

Software-ul a reuşit de asemenea să trimită mesaje în numele victimelor.

Compania americană a creat ‘protecţii’ pentru a-şi proteja produsele de incursiunile acestui software dezvoltat de grupul israelian pe care îl numeşte Sourgum.

“Am prezentat aceste protecţii comunităţii de securitate, astfel încât să putem contracara şi atenua în mod colectiv această ameninţare”, menţionează Microsoft.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce înseamnă NATO pentru lume

Ce înseamnă NATO pentru lume După 75 de ani, Alianța rămâne indispensabilă Comentariu de JENS STOLTENBERG, Secretar General al NATO pentru FOREIGN AFFAIRS Săptămâna viitoare, liderii celor...

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.