Un pui nou-născut din specia de rechin marele alb, prima dată fotografiat

Publicat:

Un pui nou-născut din specia de rechin marele alb, prima dată fotografiat

Este posibil ca un pui nou-născut din specia de rechin marele alb, să fi fost fotografiat pentru prima dată, indică un studiu publicat marţi, ceea ce ar putea ajuta la ameliorarea protecţiei acestei specii vulnerabile, relatează AFP.

Pui de rechin alb au fost deja văzuţi în sălbăticie, dar aceasta este potenţial prima dată când au apărut imagini ale unui individ care s-ar fi născut cu doar câteva ore în urmă, potrivit experţilor.


“Nimeni nu a reuşit vreodată să localizeze locul lor de naştere sau să vadă un nou-născut viu”, a subliniat fotograful Carlos Gauna, care a surprins acest moment şi a publicat fotografii în revista de specialitate Environmental Biology of Fishes. “Este Sfântul Graal al cercetării rechinilor”, a spus el.

Cu un doctorand de la Universitatea Riverside (California), Phillip Sternes, Carlos Gauna a observat o femelă gestantă la începutul lunii iulie 2023 lângă coasta Californiei, spre oraşul Santa Barbara.

Femela părea să se scufunde înainte ca un mic rechin să iasă la suprafaţă la scurt timp după aceea, privind direct în obiectivul unui aparat foto de la bordul unei drone.

Experţii au observat un strat alb subţire care înconjura micul rechin şi care s-a desprins în timp ce înota. Ei au formulat două ipoteze: ar putea fi lapte secretat în uter pentru a-l hrăni sau o boală de piele.

În orice caz, cercetătorii trebuie acum să confirme că au identificat un loc de naştere, în speranţa de a putea astfel să încurajeze protecţia acestei specii clasificate drept vulnerabile de Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

De fapt, rechinii sunt adesea victime colaterale ale pescuitului sau ale campaniilor de sacrificare pentru a proteja plajele, în timp ce atacurile asupra oamenilor sunt rare.

“Cunoscând exact locurile în care merg să nască, vom putea proteja aceste zone de efectele negative ale prezenţei omului: activităţi de pescuit, distrugerea habitatelor, zgomotul legat de traficul maritim…”, a explicat Heike Zidowitz, un oficial al WWF în Germania.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022

Șeful armatei britanice: Lui Putin i-ar lua cinci ani pentru a readuce armata Moscovei la forța sa din luna februarie a anului 2022 Șeful forțelor...

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii

Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată de la retragerea candidaturii Preşedintele american Joe Biden se va adresa miercuri naţiunii pentru prima dată...

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale

Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale Consiliul Municipal Chișinău a votat noile taxe locale. Unitățile comerciale și întreprinderile care prestează servicii în municipiu...

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS

CSP va lansa un nou concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al PCCOCS O nouă bătălie urmează să fie anunțată la Procuratura...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.