Un raport oficial avertizează asupra condițiilor din centrele de reținere a migranților din SUA

Publicat:

Departamentul Securităţii Interne (DHS) din SUA a recunoscut marţi riscurile reprezentate de suprapopulare şi insecuritate în centrele de reţinere a migranţilor clandestini în Texas, unde unii aleşi democraţi au denunţat condiţiile de viaţă “îngrozitoare”, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Suntem îngrijoraţi de suprapopularea şi detenţia prelungită care reprezintă un risc imediat pentru sănătatea şi securitatea agenţilor şi ofiţerilor DHS, precum şi a deţinuţilor”, se arată într-un raport al Inspecţiei Generale a DHS, un organism de supraveghere internă.


Citeşte şi: ‘OMUL lui Merkel’ va fi noul preşedinte al Comisiei Europene

Membri ai DHS au vizitat în iunie cinci centre de reţinere situate în apropiere de frontiera mexicană, care se confruntă de câteva luni cu una aflux masiv de migranţi ce încearcă să intre ilegal pe teritoriul american.

În mai, 144.000 de persoane au fost arestate şi plasate în detenţie de către Poliţia de Frontieră (CBP). Însă există un deficit de locuri în aceste structuri, precum şi în centrele de primire unde minorii şi familiile sunt în mod normal transferate.

Citeşte şi: Charles Michel îi ia locul lui Tusk la conducerea Consiliului European

Unii minori neînsoţiţi cu vârste mai mici de şapte ani aşteptau să fie transferaţi de peste două săptămâni, în contextul în care aceşti copii trebuie în mod normal să fie predaţi familiei lor sau să fie luaţi în grijă de agenţi guvernamentali în 72 de ore, se precizează în raport.

Anchetatorii evocă lipsa de acces la duş, la mâncare caldă sau la haine de schimb, condiţii de detenţie care nu corespund normelor Departamentului Securităţii Interne. La raport au fost ataşate şi fotografii cu deţinuţi înghesuiţi în celule pline sau în camere separate de grilaje, unii purtând măşti pe gură. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un drum de o importanţă vitală se închide în România

Un drum de o importanţă vitală se închide în România De astăzi circulaţia pe drumul Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România,...

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei O tânără de 18 ani a ajuns la spital în urma unui grav accident care s-a...

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute

Și-a pierdut conștiința la volanul mașinii și a fost resuscitată în câteva minute La un pas de tragedie! O femeie din Chișinău a scăpat cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.