Un republican proaspăt ales al Congresului american recunoaşte că a minţit în CV dar spune că nu va demisiona

Publicat:

Apelurile la demisie s-au înmulţit marţi împotriva unui republican proaspăt ales al Congresului american, care a recunoscut că a minţit în mare parte în privinţa CV-ului său, relatează AFP, potrivit agerpres.  

George Santos, care le-a răpit democraţilor un loc în statul New York la alegerile din noiembrie, s-a confesat în două interviuri distincte de luni că şi-a “ameliorat CV-ul”.


Citește și : Putin a aprobat acordarea de paşapoarte locuitorilor celor patru regiuni ucrainene anexate ilegal de către Rusia

Viitorul ales a mărturisit că nu a lucrat niciodată pentru prestigioasele bănci Goldman Sachs sau Citigroup şi că nu deţine o diplomă universitară, contrar celor pretinse chiar de el.

Acest fiu al unor imigranţi brazilieni născut în cartierul Queens, din New York, a respins totuşi categoric ideea că va renunţa la mandatul care începe pe 3 ianuarie în Camera Reprezentanţilor, declarând pentru New York Post că “nu este un criminal”.

Aceste minciuni în mai multe puncte din biografia sa au fost dezvăluite de o anchetă a New York Times, publicată la jumătatea lui decembrie.

Mai mulţi membri ai Partidului Democrat au făcut apel la liderul opoziţiei republicane Kevin McCarthy să convoace un vot pentru a-l exclude pe George Santos, dacă acesta nu demisionează singur.

“Comisia de etică a Camerei Reprezentanţilor trebuie să ancheteze asupra modului în care şi-a câştigat banii”, a îndemnat la rândul său Ritchie Torres, un alt ales din New York.

Citește și : Consilier al lui Zelenski: Kremlinul face declaraţii cu privire la negocieri pentru a trage de timp

În statul New York, considerat favorabil democraţilor, s-a produs o basculare a mai multor locuri din Camera Reprezentanţilor către republicani, contribuind la majoritatea lor fragilă în camera inferioară a Congresului. Democraţii au păstrat majoritatea în Senat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA

Alte patru cazuri umane de gripă aviară confirmate în SUA Alte patru cazuri umane de gripă aviară înalt patogenă au fost confirmate în statul american...

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune

Telescopul James Webb dezvăluie detalii despre sălbaticele condiţii atmosferice de pe două pitice brune Oameni de ştiinţă au folosit Telescopul Spaţial James Webb pentru a...

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei

Grecia limitează munca în aer liber în contextul caniculei Grecia a ordonat unor companii să nu le permită angajaţilor să lucreze în aer liber la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.