Un responsabil al ‘Căştilor Albe’ din Siria, primit în Germania împreună cu familia sa

Publicat:

Unul dintre responsabilii ‘Căştilor Albe’, echipele de salvare angajate în zonele rebele din Siria, a fost primit în Germania împreună cu familia sa, conform Ministerului german de Externe, citat de AFP, potrivit agerpres.

Prezentat de presă sub numele de Chalid Al-Saleh, el ”a sosit în Germania”, conform ministerului, care nu a precizat totuşi unde a aterizat şi unde urmează să stea.


Citește și : Hackerii ruşi sunt bănuiţi că au atacat cibernetic Storting-ul norvegian

Ministerul german de Externe a confirmat astfel informaţii publicate de săptămânalul Der Spiegel, potrivit cărora Al-Saleh şi familia sa au fost transferaţi în Germania din Iordania la bordul unui avion oficial care a aterizat luni seara.

Ziarul îl prezintă ca unul dintre oficialii care, cu ajutorul Israelului, au organizat evacuarea spectaculoasă a acestor ‘Căşti Albe’ spre Iordania în urmă cu doi ani.

Citește și : Atena acuză Turcia că SPONSORIZEAZĂ traficul de migranţi

Mai mult de 400 dintre aceşti salvatori şi membri ai familiilor lor au fost de fapt evacuaţi de Israel după ce au fugit din provinciile siriene Daraa şi Quneitra (sud), când acestea au fost preluate de către trupele regimului lui Bashar al-Assad, în vara anului 2018.

Această operaţiune de evacuare a avut loc în cel mai mare secret, la cererea unor ţări occidentale, unde membrii acestor ‘Căşti Albe’ urmau să fie trimişi în maximum trei luni.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.