Un rus, acuzat de incendierea unei infrastructuri feroviare, condamnat la 25 de ani de închisoare

Publicat:

Un rus, acuzat de incendierea unei infrastructuri feroviare, condamnat la 25 de ani de închisoare

Un tribunal militar rus l-a condamnat joi la 25 de ani de închisoare un barman, Vladimir Malina, în vârstă de 36 de ani, acuzat de incendierea unei infrastructuri feroviare şi intrarea într-o grupare pro-Kiev, o pedeapsă extrem de grea în contextul unei represiuni neînfrânate, relatează AFP.

Parchetul Moscovei anunţă într-un comunicat că Vladimir Malina a fost găsit vinovat de zece capete de inculpare dintre cele mai grave din Codul Penal, inclusiv ”terorism”, ”înaltă trădare” şi ”sabotaj”, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: 3.000 de deţinuţi din Ucraina sunt gata să plece pe front

Potrivit parchetului, acuzatul a incendiat în aprilie 2023 un dulap electric feroviar, iar apoi a încercat să incendieze altele şi un post de poliţie, după care a fost arestat în iunie 2023.

Parchetul dă asigurări că barmanul a intrat în 2023 în ”Legiunea Libertăţii Rusiei”, o unitate care se prezintă ca alcătuită din combatanţi ruşi anti-Kremlin, clasă drept organizaţie ”teroristă” în Rusia.

El avea un ”supervizor” care-i dădea instrucţiuni, potrivit parchetului, care nu face alte precizări.

Acuzatul a declarat, după arestare, că a acţionat din proprie iniţiativă, potrivit canalului Telegram Baza, apropiat forţelor de ordine.

Potrivit site-ului Mediazona, specializat în urmărirea represiunilor şi declarat ”agent străin” în Rusia, Vladimir Malina a fost acuzat mai întâi de ”sabotaj”, iar apoi, în timpul detenţiei, de ”terorism” şi ”înaltă trădare”.

Serviciiul rus de Securitate (FSB) arestează cu regularitate persoane pe care le acuză de atacarea sau încercarea de a ataca centre administrative, infrastructuri sau birouri de recrutare militară.

Pedepse grele cu închisoarea, depăşind adesea zece de ani de recluziune criminală, au fost pronunţate, însă ele depăşesc rar 20 de ani de închisoare.

Citește și: Adrian Băluțel: PSRM încearcă să limiteze accesul diasporei la vot

Luni, un tribunal militar rus l-a condamnat la 25 de ani de închsoare pe un bărbat, Ilia Baburin, acuzat de faptul că a fost recrutat de către Unitatea Militară ucraineană Azov – desemnată ”teroristă” în Rusia -, în vederea incendierii unui birou de recrutare militară.

Ilia Baburin a negat că a acţionat în contul Azov, a declarat că nu a ars nimic, că a fost suspus la presiuni în detenţie să colaboreze cu autorităţile şi a denunţat acuzaţii ”delirante”.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tentativă de transportare ilicită a unui lot de marfă străină în valoare de zeci de mii de lei, anihilată de către Echipele Mobile ale...

Tentativă de transportare ilicită a unui lot de marfă străină în valoare de zeci de mii de lei, anihilată de către Echipele Mobile ale...

Un conațional intenționa să transporte ilicit piese auto, dar acum riscă să rămână fără ele și să achite amendă

Un conațional intenționa să transporte ilicit piese auto, dar acum riscă să rămână fără ele și să achite amendă Cazul a fost documentat de către...

Cum să-l convingi pe Putin că va pierde războiul din Ucraina

Cum să-l convingi pe Putin că va pierde războiul din Ucraina Două idei domină dezbaterea privind modul în care se poate pune capăt războiului din...

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac în Congo

Un român a murit și alți doi au fost răniți într-un atac în Congo Situația de securitate din Republica Democratică Congo este extrem de șubredă. Ministerul Afacerilor...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.