Un soldat american reţinut în Rusia pledează vinovat

Publicat:

Un soldat american reţinut în Rusia pledează vinovat

Gordon Black, un sergent american reţinut în oraşul Vladivostok (principalul port rusesc la Oceanul Pacific) a pledat vinovat în cazul acuzaţiilor de furt şi cooperează cu anchetatorii, a anunţat joi agenţia rusă oficială de presă RIA Novosti, potrivit Reuters şi stiripesurse.ro.

“El cooperează (cu anchetatorii) şi şi-a recunoscut (vinovăţia)”, a comunicat agenţia rusă de presă, citând un reprezentant al Ministerului de Interne local.


Citeşte şi: Ultimele date despre premierul împuşcat în Slovacia – Stiripesurse.md

Black nu a putut fi contactat de Reuters pentru eventuale comentarii.

Un soldat american reţinut în Rusia pledează vinovat

Gordon Black, un sergent de stat major american, a fost reţinut pe 2 mai de poliţie în oraşul Vladivostok (Extremul Orient rus), fiind suspectat că a furat de la o femeie cu care avea o relaţie. Instanţa l-a plasat în arest preventiv până pe 2 iulie.

Black, potrivit NBC News, făcea parte din contingentul american din Coreea de Sud şi a plecat în Rusia din proprie iniţiativă pentru a vizita o rusoaică cu care făcuse cunoştinţă în Coreea de Sud.

Un soldat american reţinut în Rusia pledează vinovat

SUA şi-a avertizat cetăţenii să nu călătorească în Federaţia Rusă, invocând o serie de motive, printre care “potenţialul de hărţuire şi de selectare a cetăţenilor americani pentru arestare de către agenţi de securitate ai guvernului rus” şi aplicarea arbitrară a legii. Moscova ar vrea să-i folosească pentru a-i da la schimb pentru cetăţeni ruşi aflaţi în detenţie în SUA sau în alte state occidentale şi a dispune de o “pârghie de şantaj” împotriva Washingtonului, potrivit unor media independente ruse precum Meduza.io (cu sediul în Letonia).

Mai mulţi cetăţeni americani au fost reţinuţi de când Rusia şi-a lansat invazia în Ucraina în februarie 2022, între care Evan Gershkovich, un reporter al publicaţiei Wall Street Journal, care a fost reţinut în 2023 sub acuzaţia de spionaj.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.