Un student britanic, glumă proastă despre aruncarea în aer a unui avion

Publicat:

Un student britanic, glumă proastă despre aruncarea în aer a unui avion

Un student britanic acuzat de tulburarea ordinii publice este judecat după ce a glumit despre aruncarea în aer a unui avion e judecat în Spania, relatează BBC. Ar putea avea de plătit o factură foarte mare.

Aditya Verma a făcut comentariul pe Snapchat în timp ce se îndrepta spre insula Menorca, cu niște prieteni, în iulie 2022, potrivit stiripesurse.


Citește și : Moldova va avea un minister al Apărării Naționale. Instituția va fi redenumită, exact ca în România

Mesajul, trimis înainte ca Verma să plece de pe aeroportul Gatwick, suna astfel: “În drum spre a arunca în aer avionul (sunt membru al talibanilor)”.

Verma a declarat, în fața unui tribunal din Madrid: “Intenția nu a fost niciodată de a provoca suferință publică sau de a face rău publicului”.

Dacă va fi găsit vinovat, Verma va trebui să plătească o factură mare, după ce două avioane ale forțelor aeriene spaniole au fost mobilizate. Unul dintre ele a urmărit avionul până la aterizarea la Menorca.

Verma, care avea 18 ani la momentul respectiv, a fost arestat. Ulterior a fost eliberat pe cauțiune. Întors în Marea Britanie, a fost interogat de MI 5 și MI 6.

În fața instanței Verma – care în prezent studiază economia la Universitatea Bath – a declarat că mesajul a fost “o glumă într-un grup privat”. “A fost trimis doar prietenilor mei cu care călătoream în acea zi”, a spus el.

Întrebat la ce s-a gândit când a văzut avioanele de vânătoare flancând avionul, Verma a spus: “Războiul dintre Rusia și Ucraina era în plină desfășurare, așa că am crezut că era un exercițiu militar legat de acel conflict”.

Citește și : CNA o scoate ‘basma-curată’ pe Maia Sandu: ‘Premiul NU este cadou’

Conform sursei citate, experții poliției au declarat în fața instanței că au cercetat telefonul lui Verma și, deși au constatat că acesta a accesat știri privind confruntările dintre Pakistan și India și despre posibilitățile unui atac al Statului Islamic în acea zonă, nu au găsit nimic anume care să-l lege de terorism.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Atenţie! Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova

Rabia şi peste porcină au revenit în Moldova Un caz de rabie a fost înregistrat pe teritoriul Republicii Moldova în perioada 20-26 iunie 2024. Totodată,...

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență

Atenție! O nouă capcană pe net. Poliția îndeamnă la vigilență Oamenii legii atenționează cetățenii cu privire la existența unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Citește și:...

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia

Un moldovean a fost reţinut pentru migrație ilegală în Turcia Un bărbat din R.Moldova a fost reținut de autoritățile din Turcia, fiind implicat într-o schemă...

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan

Vladimir Putin a ajuns în Kazahstan Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit la Astana, capitala Kazahstanului, pentru a participa la un summit regional şi pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.