X

Un tânăr ”lup solitar” egiptean, arestat în Italia

Poliţia italiană a anunţat miercuri că a arestat un egiptean în vârstă de 22 de ani care se prezenta drept un ”lup solitar” pregătit să acţioneze în numele organizaţiei Statul Islamic (SI), relatează AFP, potrivit News.ro .

Ancheta, efectuată sub egida direcţiei atmimafia şi luptei împotriva terorismului, a început după ce un serviciu de informaţii a semnalat un număr italian într-un grup pe WhatsApp al unor militanţi islamişti.

Citește și : Erdogan acuză ţările Uniunii Europene că susţin terorismul

Poliţiştii l-au găsit rapid şi l-au plasat sub supraveghere pe proprietarul numărului, un tânăr egiptean aflat într-o situaţie nereglementată, care-şi petrecea timpul între regiunea Milano şi regiunea Teramo, pe coasta adriatică.

În conversaţii înregistrate de anchetatori, tânărul a declarat că este un ”lup solitar”, pregătit ”să lupte” şi să ”facă război”, sugerând că a urmat un antrenament militar.

Tânărul egiptean a fost inculpat cu privire la asociere de răufăctori în scopuri teroriste la nivel internaţional şi apologia terorismului.

O hotărâre de expulzare a fost emisă pe numele tânărului şi a doi prieteni ai acestuia, în vârstă de 21 şi 23 de ani, de asemenea egipteni şi ”interesaţi” de propaganda SI, a precizat poliţia.

Citește și : Președintele moldovean se pronunţă, în Duma de Stat, în favoarea menţinerii trupelor ruse în regiunea separatistă Transnistria

Tags: egipteanislamistilup solitarpolitiarazboiStatul IslamicWhatsApp
Categorii: Diaspora