Un tigru a atacat o îngrijitoare la o grădină zoologică din statul american Kansas

Publicat:

O îngrijitoare a fost rănită sâmbătă de un tigru la grădina zoologică din Topeka, din statul Kansas (SUA), potrivit autorităţilor citate de EFE, scrie Agerpres.

Primăria din Topeka a informat pe contul său de Twitter despre acest incident în care “un tigru mascul a atacat o îngrijitoare la parcul zoologic al oraşului. Îngrijitoarea a fost rănită şi transportată la spital în stare de conştienţă”.


Citește și : ‘Vestele galbene’, la actul 23 în Franţa: Doi jurnaliști au fost arestați; alți doi gazetari au fost ţinta lansatoarelor de bile

Directorul centrului, Brendan Wiley, a declarat la o conferinţă de presă, că tigrul Sanjiv în vârstă de 7 ani, se afla în habitatul animalelor, înainte ca grădina zoologică să fie deschis publicului, în momentul în care s-a năpustit asupra femeii.

În urma atacului, îngrijitoarea a suferit “laceraţii şi perforaţii la nivelul capului, spatelui şi braţului, iar victima a fost transportată la un spital din zonă pentru a primi îngrijiri”.

Femeia este principalul îngrijitor al tigrului şi lucrează de mulţi ani la grădina zoologică.

Potrivit lui Wiley, îngrijitoarea se afla în zona rezervată tigrului pentru a efectua operaţiunea de salubrizare şi întreţinere a locului, cum obişnuieşte să facă zilnic, iar tigrul nu trebuia să se afle în acel moment în acelaşi spaţiu. S-a comis probabil o greşeală”, a admis el.

El a precizat că deocamdată nu se gândesc la sacrificarea felinei, originară din Sumatra (Indonezia), având în vedere că este vorba de o specie “excepţională” şi în pericol de dispariţie.

Citește și : Explozii la hoteluri şi biserici din Sri Lanka, de Paştele catolic: zeci de morţi şi sute de răniţi (FOTO/VIDEO)

Tigrul Sanjiv a devenit recent tatăl a patru pui.

“Deşi a fost un incident nefericit, tigrul a reacţionat asemeni unui animal de pradă”, a precizat Wiley, care a lăudat rapiditatea cu care a reacţionat personalul, reuşind să preia controlul asupra situaţiei în zece minute.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.