Un transport de combustibil nuclear a fost atacat în Brazilia – FOTO

Publicat:

Indivizi înarmați au deschis focul asupra unui convoi ce transporta combustibil nuclear către o centrală atomică din statul Rio de Janeiro, a anunțat poliția, care a precizat că forțele de securitate ce escortau convoiul au ripostat, astfel că vehiculele cu uraniu au ajuns cu siguranță la destinație.

Convoiul a fost atacat marți după-amiază în momentul în care traversa o zonă controlată de grupuri de traficanți de droguri în localitatea Angra dos Reis, un oraș turistic situat la 145 de kilometri de Rio de Janeiro, informează postul BBC News, potrivit mediafax.


Vezi și: CUTREMUR puternic în Turcia – VIDEO

Poliția a anunțat că nicio persoană nu a fost rănită în urma schimbului de focuri între forțele de securitate și atacatori.

Convoiul a ajuns în siguranță la centrala nucleară Angra 2 în aproximativ 20 de minute după atac.

Atacatorii au vizat polițiștii care făceau parte din convoi în momentul trecerii prin zona comunității Frade, a comunicat poliția federală braziliană.

Citește și: Theresa May trimite scrisoarea prin care cere amânarea Brexit-ului

“Din păcate, atacurile infractorilor au devenit frecvente în această zonă … O regiune atât de frumoasă, cu mare căutare turistică, a devenit un loc periculos”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției federale, José Hélio Macedo, citat de ziarul O Globo.

Uraniul era transportat în containere blindate și nu prezenta niciun risc, având același nivel de radioactivitate ca atunci când se găsește în natură, a transmis agenția nucleară a Braziliei, Eletronuclear.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli

O regiune din Belgia va interzice folosirea telefoanelor mobile în şcoli Guvernul regiunii belgiene Valonia a votat miercuri pentru interzicerea folosirii în scopuri recreaţionale a...

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris

Moda în Trecere: Între Inovație și Tradiție la Săptămâna Modei de la Paris Moda se află într-o perioadă de tranziție, așa cum a fost evident...

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: ‘Situația a scăpat de sub control’

Un oraș din Italia înregistrează un număr uriaș de cazuri de febră dengue: 'Situația a scăpat de sub control' Epidemiologii italieni au tras un semnal...

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH)

Hedi Slimane părăseşte postul de director artistic al casei de modă Céline (LVMH) Hedi Slimane, director artistic, de creaţie şi imagine la Céline din ianuarie...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.