Un cetățean al Ucrainei a fost reținut de polițiștii de frontieră în comun cu procurorii din Republica Moldova, fiind suspectat de organizarea migrației ilegale, relatează deschide.md.

În rezultatul măsurilor speciale de investigații, dar și din declarațiile victimelor, oamenii legii au stabilit că în mediul online este publicat un anunț despre posibilitatea traversării frontierei de stat, din Ucraina în Republica Moldova, contra unei sume de bani.


Citeşte şi: Londra îl pune la punct pe Zelenski: ‘Nu suntem Amazon!’ – Stiripesurse.md

În anunț erau indicate date de contact, iar transferul de bani se făcea prin intermediul cardului bancar.

Suspectul activa de comun cu alți complici, care aveau rolul lor determinat în comiterea infracțiunii: preluarea, asigurarea trecerii clandestine a frontierei de stat, transportarea pe teritoriul R. Moldova. Pentru serviciile prestate, persoanele pretindeau câte ouă mii de euro de persoană.

Unul dintre cei doi cetățeni ucraineni documentați în cauza penală a fost călăuză pentru alți doi bărbați ucraineni de pe teritoriul Ucrainei, împreună ajungând fraudulos în R. Moldova. Ulterior, al doilea bănuit urma să asigure transportarea din zona de frontieră pe teritoriul țării noastre. Pentru aceste servicii ilegale, victimele trebuiau să achite fiecare peste 2000 euro. În rezultatul măsurilor comune, persoanele implicate în organizarea migrației ilegale au fost identificate în scurt timp. Reținerea unuia dintre bănuiți a avut loc în punctul de trecere a frontierei Criva-Mamaliga, acesta a încercat să intre pe  teritoriul R. Moldova”, .

Astfel, bănuitul a fost reținut pentru 72 de ore. Autoturismul utilizat în transportarea străinilor a fost ridicat și indisponibilizat.

Citeşte şi: Primarul Capitalei vrea amendarea deputaților PAS care s-au parcat ilegal în Parcul Valea Trandafirilor – Stiripesurse.md

Cercetările continuă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor, dar și identificării altor persoane implicate.