Un veteran de război a murit la 102 ani în drum spre aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z

Publicat:

Un veteran de război a murit la 102 ani în drum spre aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z

Un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, Robert Persichitti, a murit la 102 ani, în timp ce mergea în Franța pentru aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z.

Robert Persichitti, un veteran al Marinei americane din Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 102 ani, a murit săptămâna trecută în timp ce se îndrepta spre Franța pentru a comemora cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z, potrivit Honor Flight Rochester, o organizație de veterani, citată de CNN, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Persichitti era un „tip minunat, plăcut, umil”, a declarat președintele Honor Flight Rochester, Richard Stewart. Acesta a declarat pentru CNN că a aflat de moartea prietenului său vinerea trecută.

Persichitti s-a îmbolnăvit săptămâna trecută în timpul unei escale în Germania, în timp ce se îndrepta spre Normandia, a declarat Al DeCarlo, un prieten care călătorea cu Persichitti.

Persichitti a fost transportat pe calea aerului la spital și a murit la scurt timp după aceea, a spus DeCarlo.

„Doctorul era cu el. Nu era singur, era liniștit și se simțea bine”, a spus DeCarlo. „I-a pus cântărețul său preferat, Frank Sinatra, pe telefon și a plecat liniștit dintre noi”.

Persichitti avusese probleme cardiace în trecut, „dar pentru 102 ani, aș spune că era într-o stare de sănătate excelentă”, a declarat Stewart.

Persichitti s-a născut într-un oraș minier de cărbune de lângă Pittsburgh. După război, Persichitti a lucrat ca profesor în Rochester, New York, potrivit Veterans Hall of Fame, iar în 1972 a primit o diplomă de la SUNY Buffalo.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Lui Persichitti îi plăcea să călătorească și să vorbească cu generațiile mai tinere despre experiențele sale, vizitând adesea școlile pentru a vorbi cu elevii despre cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat prietenul său, pastorul William Leone, pentru WHAM.

„A fost un privilegiu să îl cunosc și îmi va lipsi”, a declarat Leone.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare

10 ponturi pentru a scăpa de mâncat noaptea: te protejează de consumul excesiv de calorii, obezitate și boli cardiovasculare Nutriționiștii susțin că veți reuși să...

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice

Paradisul plin de plastic. Marea Mediterană este poluată masiv cu microplastice Marea Mediterană este mare supă toxică. Un raport din iulie 2024 al World Wide Fund...

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas

Pentru că a îndrăznit să critice Israelul, Bella Hadid a fost dată afară de Adidas Adidas a eliminat imagini cu modelul Bella Hadid cu origini...

VIDEO – Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă

VIDEO - Carlos Alcaraz şi-a tatuat Turnul Eiffel pe glezna stângă Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz va participa la Jocurile Olimpice de la Paris...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.