X

Un veteran de război a murit la 102 ani în drum spre aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z

Un veteran de război a murit la 102 ani în drum spre aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z

Un veteran al celui de-al Doilea Război Mondial, Robert Persichitti, a murit la 102 ani, în timp ce mergea în Franța pentru aniversarea a 80 de ani de la Ziua Z.

Robert Persichitti, un veteran al Marinei americane din Al Doilea Război Mondial, în vârstă de 102 ani, a murit săptămâna trecută în timp ce se îndrepta spre Franța pentru a comemora cea de-a 80-a aniversare a Zilei Z, potrivit Honor Flight Rochester, o organizație de veterani, citată de CNN, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Persichitti era un „tip minunat, plăcut, umil”, a declarat președintele Honor Flight Rochester, Richard Stewart. Acesta a declarat pentru CNN că a aflat de moartea prietenului său vinerea trecută.

Persichitti s-a îmbolnăvit săptămâna trecută în timpul unei escale în Germania, în timp ce se îndrepta spre Normandia, a declarat Al DeCarlo, un prieten care călătorea cu Persichitti.

Persichitti a fost transportat pe calea aerului la spital și a murit la scurt timp după aceea, a spus DeCarlo.

„Doctorul era cu el. Nu era singur, era liniștit și se simțea bine”, a spus DeCarlo. „I-a pus cântărețul său preferat, Frank Sinatra, pe telefon și a plecat liniștit dintre noi”.

Persichitti avusese probleme cardiace în trecut, „dar pentru 102 ani, aș spune că era într-o stare de sănătate excelentă”, a declarat Stewart.

Persichitti s-a născut într-un oraș minier de cărbune de lângă Pittsburgh. După război, Persichitti a lucrat ca profesor în Rochester, New York, potrivit Veterans Hall of Fame, iar în 1972 a primit o diplomă de la SUNY Buffalo.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Lui Persichitti îi plăcea să călătorească și să vorbească cu generațiile mai tinere despre experiențele sale, vizitând adesea școlile pentru a vorbi cu elevii despre cel de-al Doilea Război Mondial, a declarat prietenul său, pastorul William Leone, pentru WHAM.

„A fost un privilegiu să îl cunosc și îmi va lipsi”, a declarat Leone.

Tags: al Doilea Război MondialrazboiveteranZiua Z
Externe