Un vulcan din Canare se trezeşte la viaţă! Autorităţile locale sunt în alertă!

Publicat:

Vulcanul Cumbre Vieja de pe insula spaniolă La Palma, din arhipelagul Canare, a fost plasat joi sub monitorizare atentă în urma înregistrării unei activităţi seismice excepţionale şi după ce în ultimele zile au fost observate deplasări de magmă, potrivit autorităţilor, informează AFP, potrivit agerpres.

O alertă de vigilenţă sporită (nivelul 2 din 4) a fost decretată în urma multiplicării seismelor de magnitudine mică dedesubtul vulcanului, care ”pot avea o evoluţie rapidă pe termen scurt”, a avertizat guvernul regional al arhipelagului în cel mai recent comunicat, publicat miercuri.


Citeşte şi: CUTREMUR puternic în China (VIDEO)! Sunt morţi şi răniţi! – Black News

Acest nivel de alertă nu presupune realizarea unor evacuări pentru moment pe insula situată în largul nord-vestului Africii.

Începând de sâmbătă, peste 1.000 de seisme de magnitudine mică (până la 3,4 pe scara Richter) au fost înregistrate sub vulcanul Cumbre Vieja, a precizat Institutul vulcanologic din Canare (Involcan) într-un comunicat.

Activitatea seismică a determinat deplasarea a aproape 11 milioane de metri cubi de magmă în interiorul vulcanului, a adăugat Institutul.

Acest ”roi” de seisme ”reprezintă fără nicio îndoială o schimbare semnificativă în activitatea vulcanului” întrucât ”mişcările telurice înregistrate sunt mai superficiale decât puseele seismice precedente”, a mai precizat instituţia.

În faţa riscului unei erupţii, prefectura arhipelagului a solicitat folosirea sistemului european de măsurare geospaţiale Copernicus.

Citeşte şi: PROTESTE violente în Slovenia împotriva paşapoartelor de vaccinare – Black News

Cea mai recentă erupţie a vulcanului Cumbre Vieja a avut loc în 1971.

De origine vulcanică, arhipelagul Canare, care aparţine Spaniei, a înregistrat cea mai recentă erupţie pe teritoriul său în 2011, produsă sub nivelul mării, în dreptul insulei El Hierro.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.