Un YouTuber ales senator în Japonia, dat afară din Parlament pentru absenteism

Publicat:

Un YouTuber japonez specializat în scandaluri cu celebrităţi şi ales anul trecut în camera superioară a Parlamentului ţării sale a fost expulzat pentru că a lipsit sistematic de la fiecare zi de sesiune, informează AFP, potrivit agerpres.

Camera superioară a Parlamentului a decis marţi să-l excludă, iar miercuri şi-a oficializat decizia. Potrivit mass-media nipone, este o premieră pentru un parlamentar japonez din 1951 încoace.


Citeşte şi: Administraţia de la Moscova susţine că nu a existat nicio coliziune cu drona americană – Black News

Yoshikazu Higashitani, în vârstă de 51 de ani, cunoscut pe reţelele de socializare sub pseudonimul “GaaSyy”, fusese somat să îşi ceară scuze în faţa parlamentului luna aceasta pentru absenteismul său constant, contrar regulii de prezenţă a aleşilor la sesiunile parlamentare.

Însă Higashitani, unul dintre cei doi aleşi din partea partidului Seijika Joshi 48 (“Fete în politică 48”), nu a răspuns nici la această convocare.

După ce a fost ales în iulie anul trecut, YouTuber-ul a rămas în Dubai, unde locuia deja. Higashitani a afirmat că nu a îndrăznit să se întoarcă în Japonia de teamă să nu fie arestat.

Citeşte şi: Un avion militar rus a intrat în coliziune cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre – Black News

Potrivit mass-media locale, poliţia îl investighează sub suspiciunea de intimidare şi defăimare a unor celebrităţi prin videoclipurile sale online.

Higashitani va fi înlocuit de un alt membru al partidului său. Acesta din urmă şi-a schimbat numele de mai multe ori de la înfiinţarea sa în 2013, iniţial concentrându-se exclusiv pe opoziţia faţă de taxa TV.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment

Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc. Peste 300.000 oameni participă la eveniment Peste 300.000 oameni participă la Pelerinajul Rusaliilor catolice de la Şumuleu Ciuc....

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia

Descoperirea unui nou hormon explică monogamia Şoarecele oldfield are un tip unic de celulă suprarenală, care produce hormonul 20⍺-OHP, necunoscut până acum la şoareci. Hormonul...

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat

Goldman Sachs caută să extindă liniile de credit pentru capital privat Banca americană de investiții Goldman Sachs intră pe piața împrumuturilor pentru fondurile de capital...

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate

ADN-ul lui Alain Delon solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate Fiica lui Ari Boulogne, a cărui paternitate Alain Delon nu a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.