Un Youtuber somalez din Kuweit a strâns un milion de dolari pentru a veni în ajutorul refugiaţilor

Publicat:

Un Youtuber somalez din Kuweit a strâns săptămâna aceasta, în puţin peste 24 de ore, un milion de dolari pentru a veni în ajutorul refugiaţilor şi persoanelor strămutate din Siria, Liban, Irak şi Iordania, înainte de sosirea iernii, relatează AFP joi, potrivit agerpres

Cu aproape 21 de milioane de abonaţi, Abo Flah, pe numele său real Hassan Souleimane, este unul dintre cei mai importanţi “influenceri” din lumea arabă. El şi-a lansat canalul, dedicat jocurilor video, în 2016.


Citește și : Administraţia Biden îi OBLIGĂ pe americani să se vaccineze! Termenul limită este aproape!

Campania, care a fost lansată în coordonare cu Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a ajuns la suma de 1 milion de dolari după 28 de ore.

“Totul a fost posibil datorită urmăritorilor mei (…) vă mulţumesc din toată inima”, a declarat miercuri Abo Flah, în vârstă de 23 de ani.

În momentul în care suma a ajuns la un milion de dolari (865.000 de euro) din donaţii, el a început să plângă de emoţie, contribuţiile depăşind aşteptările sale.

Youtuber-ul a ales să lanseze această campanie, numită “încălziţi-le inimile”, atunci când numărul abonaţilor săi a depăşit pragul de 20 de milioane.

Milioane de persoane au fost strămutate în ultimii ani în regiune din cauza mai multor conflicte sângeroase, în special războiul civil din Siria.

Un număr mare de sirieni s-au refugiat în Iordania şi Liban.

Citește și : O navă cu sute de migranţi cere permisiunea de a opri într-un port din Italia

Fondurile strânse până în prezent vor fi folosite pentru ajutorarea a aproape 5.800 de familii, sau a peste 17.000 de persoane, şi pentru a le furniza acestora adăpost, hrană, haine groase, medicamente şi chiar combustibil pentru încălzire, potrivit site-ului UNHCR. Peste 31.000 de donaţii au fost înregistrate.

Reprezentanta UNHCR în Kuweit, Nasreen Rabiean, a salutat miercuri un “succes clar” şi “spiritul de responsabilitate şi solidaritate”, reamintind că iarna este un anotimp de grea încercare pentru refugiaţi şi persoanele strămutate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război Experți militari și analiști strategici au emis un avertisment conform căruia China ar putea să preia controlul...

Marxismul e un gulag al minții

Marxismul e un gulag al minții Stânga manipulează politica prin răsturnarea înțelesului unor termeni precum „democrație” și „echitate”. Pe vremea în care încă mai existau două...

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei „Însă Natalia Morari mai are un as în mânecă, pe lângă cele menționate deja. Ea cunoaște tradițiile moldovenești, știind exact pentru...

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă Balcanii! De obicei începem cu o maximă despre care credem că a fost spusă de Winston Churchill:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.