Unchiul lui Juan Guaido a fost ARESTAT în Venezuela

Publicat:

Unchiul opozantului Juan Guaido a fost arestat marţi, la sosirea în Venezuela, pentru că avea asupra lui material exploziv la coborârea din avion, a afirmat miercuri Diosdado Cabello, un înalt responsabil de la Caracas, apropiat preşedintelui Nicolas Maduro, potrivit AFP, transmite şi agerpres.

Juan Marquez ‘transporta lanterne tactice’ care ascundeau ‘în compartimentul cu baterii substanţe chimice de natură explozivă, după toate probabilităţile un exploziv sintetic C4’, a declarat Cabello, preşedintele Adunării Constituante din Venezuela, considerat nr.2 al regimului venezuelean.


Citeşte şi: Fosta ambasadoare americană în Ucraina critică diplomaţia Washingtonului (VIDEO): Este ‘amorală’

Unchiul lui Juan Guaido transporta de asemenea explozibili în ‘rezerve de parfum’, o ‘vestă antiglonţ’ şi un stick USB ascuns în telecomanda unui vehicul cu presupuse ‘planuri de atac’, a adăugat Cabello la televiziunea de stat.

Marquez a călătorit cu zborul comercial Lisabona-Caracas, al companiei portugheze TAP, însoţit de nepotul său, cei doi revenind dintr-un turneu internaţional în Statele Unite şi Europa.

Juan Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar al Venezuelei de aproape 60 de ţări, a denunţat ‘dispariţia’ unchiului său din partea mamei, atribuind şefului statului socialist Nicolas Maduro responsabilitatea pentru ‘orice i s-ar putea întâmpla’ acestuia.

Juan Marquez a fost transportat la sediul Direcţiei de contraspionaj militar din Caracas. Serviciul de presă al lui Juan Guaido a anunţat că el a fost transferat la tribunalul din La Guaira, un oraş de coastă unde se află aeroportul internaţional Maiquetia.

Citeşte şi: Premierul kosovar ÎŞI TAIE din salariu. Măsura se aplică tuturor miniştrilor!

Cabello a mai spus că ambasadorul Portugaliei din Caracas, Carlos Sousa Amaro, a încercat să intervină în favoarea lui Juan Marquez, dar Cabello a exclus orice eliberare şi l-a acuzat pe diplomat de ingerinţă în ‘afacerile interne’ ale Venezuelei.

El a acuzat compania TAP de încălcarea ‘standardelor internaţionale’ pentru că a ‘permis transportul de explozibili’ şi a ascuns identitatea lui Juan Guaido pe lista cu pasageri. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.