Unde au dispărut principalii generali ai lui Putin

Publicat:

Unde au dispărut principalii generali ai lui Putin

Dispariția unor generali ruși de rang înalt, din septembrie, a generat întrebări cu privire la locul unde se află aceștia, în contextul războiului dintre Rusia și Ucraina.

Forțele ruse și ucrainene au prezentat concluzii publice diferite de la presupusa moarte a amiralului rus Viktor Sokolov, despre care Kievul a afirmat că a fost unul dintre cei 34 de ofițeri ruși uciși la sfârșitul lunii septembrie de un atac cu rachete executat împotriva sediului central al flotei marinei ruse din Marea Neagră din Crimeea anexată. Sokolov era considerat de forțele ucrainene ca fiind o țintă de mare valoare, potrivit stiripesurse.


Citește și : Situaţie ALARMANTĂ la Bălţi! Autorităţile locale revin la măsurile luate în pandemie

Lipsa de vizibilitate a generalului de rang înalt al Rusiei, șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, a provocat, în plus, nedumeriri cu privire la faptul că acesta a fost ucis în cadrul unui atac ucrainean de la începutul acestui an asupra unui post de comandă militar rusesc. Atacul a avut loc în apropiere de Sevastopol și în apropierea unei unități militare din apropierea orașului Evpatoria, în cadrul unor lovituri separate în peninsula de la Marea Neagră.

“Amiralul Sokolov, care nu a mai fost văzut de 133 de zile, probabil că se «consultă» undeva cu generalul Gherasimov, care nu a mai fost văzut de 55 de zile“, a scris vineri pe X, fostul Twitter, expertul militar și profesorul de studii de informații Fred Hoffman.

Zvonurile despre Sokolov, care a apărut într-o înregistrare video în urma presupusei sale morți, nu au fost potolite de oficialii ruși – care au declarat că atacul din septembrie a provocat doar pagube la o clădire din Sevastopol, ceea ce a dus la dispariția unui ofițer “în misiune”.

De asemenea, Ministerul rus al Apărării a transmis pe Telegram o imagine a unei întâlniri de după atac în care apare presupusul amiral decedat. Aceasta a venit la scurt timp după ce purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat reporterilor că nu deține informații “despre presupusa moarte a comandantului Flotei Mării Negre, Sokolov”.

Cu toate acestea, forțele ucrainene au pus, de asemenea, la îndoială presupusa moarte a lui Sokolov.

Generalul-maior ucrainean Kirilo Budanov a declarat apoi pentru Vocea Americii că, deși mai mulți militari ruși de rang înalt au fost răniți în lovituri, el nu a confirmat informațiile despre moartea lui Sokolov, care a fost numit comandant al Flotei Mării Negre, în iulie 2023, după scufundarea cu succes de către Ucraina a navei amirale a Mării Negre, Moscova, în aprilie.

Citește și : Deputații BCS se plâng la Curtea Constituțională

Zvonul morții lui Gherasimov a început după ce un zvon neverificat a circulat pe X, când utilizatorii Telegram au partajat o imagine care pretindea că arată un mesaj publicat de un canal Telegram rusesc numit “Țarism obișnuit”.

Newsweek nu a putut confirma informați de pe canalul de Telegram, care spunea că Gherasimov a fost ucis în atacul din Crimeea. Tăcerea ministerului rus a contribuit la sporirea zvonurilor, având în vedere că Gherasimov a fost văzut ultima dată în public pe 29 decembrie, în timp ce înmâna premii de stat militarilor care “s-au distins” în timpul capturării orașului Marinka din regiunea ucraineană Donețk, a relatat agenția de presă de stat RIA Novosti.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt ‘foarte îngrijoratoare’ (vicepremier)

Afirmaţiile privind posibila ingerință a Rusiei în alegerile din Regatul Unit sunt 'foarte îngrijoratoare' (vicepremier) Presupusul amestec al Rusiei în viitoarea campanie electorală generală din...

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă

Viktor Orban anunţă o noua alianţă a partidelor europene de extrema dreaptă Premierul ungar Viktor Orban a anunţat duminică la Viena o alianţă cu...

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor

Un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din Rezina a murit strivit de un tractor Un bărbat a murit, după ce a fost strivit...

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile

5 diete sănătoase cu care poți slăbi și preveni bolile Dacă îți dorești să scapi de kilogramele în plus, sfatul specialiștilor este să eviți dietele...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.