Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la UE cu Ucraina şi R.Moldova în timpul preşedinţiei rotative

Publicat:

Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la UE cu Ucraina şi R.Moldova în timpul preşedinţiei rotative

Ungaria nu va impulsiona negocierile de aderare la Uniunea Europeană (UE) cu Ucraina şi Republica Moldova în timpul preşedinţiei rotative pe care o va asuma de la 1 iulie, ci pe cele ale ţărilor din Balcanii de Vest, conform reprezentantului permanent al Ungariei pe lângă UE, Odor Balint, transmite EFE.

UE va începe negocierile cu Kiev şi Chişinău marţea viitoare, încă sub preşedinţia belgiană, după ce Budapesta şi-a manifestat o primă reticenţă în acest sens, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Cu Ucraina şi Republica Moldova “nu sunt planificate să se mai organizeze conferinţe interguvernamentale în acest an”, a declarat ambasadorul Ungariei într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, guvernul ungar vrea să “avanseze cât mai mult posibil” în procesul de integrare a ţărilor din Balcanii de Vest deoarece acestea aspiră să adere la UE de “peste două decenii”.

De asemenea, Ungaria are intenţia de a organizeze în regiune un summit cu participarea UE şi a statelor din Balcanii de Vest – Serbia, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia şi Herţegovina şi Muntenegru, dar încă nu a fost stabilită o dată, conform unor surse diplomatice.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

În prezent, UE a deschis negocieri de aderare cu toate ţările, mai puţin cu Bosnia şi Herţegovina şi Kosovo. Kosovo nu a obţinut statutul de ţară candidată, deşi l-a solicitat, deoarece Spania, Cipru, Grecia, Slovacia şi România nu recunosc independenţa unilaterală declarată în 2008 de Priştina faţă de Serbia.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună

Ucraina neagă afirmaţii ale Belarusului despre deplasarea unor trupe suplimentare la graniţa comună Kremlinul a descris luni drept un motiv de îngrijorare informaţia transmisă de...

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”

Crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom” În luna iulie, crește prețul gazului achiziționat de la SA „Energocom”, anunță președintele Consiliului de Administrație al...

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului

Ucraina anunţă desfiinţarea unui grup subversiv ce intenţiona să preia controlul asupra clădirii Parlamentului Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat luni destructurarea unui...

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia

Avertizare de călătorie în Turcia și Grecia Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii Republicii Moldova care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.