Ungaria susține ‘minorităţile naţionale indigene’

Publicat:

Ungaria trebuie să susţină în continuare “minorităţile naţionale indigene” din Europa, a subliniat miercuri şeful comisiei parlamentare pentru coeziune naţională din Ungaria, transmite MTI, potrivit agerpres.

Parlamentul ungar dezbate miercuri o rezoluţie privind alăturarea Ungariei la o mişcare de solidaritate în sprijinul iniţiativei cetăţeneşti europene cunoscută ca Minority SafePack, a menţionat Karoly Panczel, reprezentant al partidului de guvernământ Fidesz.


Citește și: Amnesty International: Rusia îl omoară LENT pe Aleksei Navalnîi

Comisia Europeană (CE) a respins iniţiativa, în pofida faptului că în favoarea ei au fost colectate 1,1 milioane de semnături în 11 ţări, a amintit politicianul ungar.

Comitetul cetăţenesc ce susţine Minority Safepack a recurs la Tribunalul UE pentru anularea deciziei CE cu privire la această iniţiativă.

Citește și: Vaccinul Moderna combate COVID-ul și la șase luni după administrare

Iniţiativa cetăţenească europeană (ICE) a intrat în vigoare la 1 aprilie 2012, constituind un mijloc prin care cetăţenii europeni pot influenţa mai mult agenda europeană. Ea este instrumentul prin care cel puţin un milion de cetăţeni din întreaga Europă îşi pot uni eforturile cu privire la o chestiune care este importantă pentru ei şi pot solicita Comisiei Europene să ia măsuri în acest sens.

Iniţiativa Minority Safepack are drept scop să convingă Comisia Europeană să elaboreze o politică de coeziune care acordă o atenţie specială regiunilor cu caracteristici naţionale, etnice, culturale, religioase sau lingvistice care sunt diferite de ale celor din regiunile înconjurătoare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.