Ungurii cer SCANAREA românilor care se întorc acasă din Italia

Publicat:

Coaliţia Democrată (DK) de opoziţie a întrebat guvernul de ce nu s-a luat nicio decizie de a verifica din punct de vedere medical “masele” de muncitori români care călătoresc prin Ungaria venind din zona de nord a Italiei lovită de coronavirus pentru a se întoarce acasă, relatează MTI, potrivit agerpres.

Citând relatări din presa din România, vicepreşedintele DK Csaba Molnar a declarat într-o conferinţă de presă că în jur de două milioane de români lucrează în Italia şi în jur de 800.000 în regiunea de nord a ţării.


Citeşte şi: Poliţiştii albi scot mai repede arma decât colegii lor de culoare

“DK nu vrea să provoace panică, dar vrea răspunsuri liniştitoare de la guvern şi de la autorităţi”, a spus Molnar.

Relatările din presă arată că mase de muncitori români s-au decis în ultimele zile să se întoarcă acasă din nordul Italiei, a spus el, adăugând că majoritatea dintre ei se deplasează pe drumurile publice. O scurtă analiză a hărţii indică faptul că ei trec cel mai probabil prin Ungaria, a spus Molnar.

Citeşte şi: China anunţă cel mai mic bilanţ cotidian al deceselor provocate de coronavirus

DK a aflat că România a introdus mijloace de screening la frontierele sale, dar nu a primit nicio informaţii în privinţa unor verificări ale autorităţilor ungare, a spus el.

Regulile Schengen permit introducerea de controale la frontieră când există epidemii şi chestiuni de sănătate publică, a mai menţionat el.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.