UNICEF: Aproape 60 de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii precare în taberele de refugiaţi rohingya

Publicat:

Aproape 60 de bebeluşi vin pe lume în fiecare zi în condiţii precare în taberele de refugiaţi din sud-estul Bangladeshului, unde s-au instalat sute de mii de membri ai comunităţii musulmane rohingya fugiţi de violenţele din Myanmar, a indicat joi Fondul ONU pentru copii, UNICEF, transmite dpa, potrivit agerpres.

Aceşti copii sunt aduşi pe lume departe de casă, de mame care au fost nevoite să-şi abandoneze casele şi care au trecut prin violenţe, traume şi uneori viol, a notat reprezentantul special al UNICEF în Bangladesh, Edouard Beigbeder.


Citeşte şi: Israelul a atacat din aer ţinte Hamas în Fâşia Gaza

Peste 16.000 de bebeluşi s-au născut în taberele din regiunea oraşului Cox’s Bazar din Bangladesh de la începutul crizei refugiaţilor rohingya, acum nouă luni. Aproape 700.000 de membri ai acestei comunităţi musulmane din Myanmar au traversat graniţa după ce armata birmană a lansat o campanie de represalii împotriva lor în statul Rakhine, majoritar budist, calificată de ONU drept epurare etnică.

Reprezentantul UNICEF a menţionat că există numeroase informaţii privind cazuri de viol, dar este imposibil de stabilit numărul real de copii născuţi în urma unor astfel de agresiuni.

Citeşte şi: Atac subtil la Trump: Democraţia din SUA este ameninţată de minciuni

Dar, a subliniat el, “este vital ca toate mamele şi toţi nou-născuţii să beneficieze de tot ajutorul şi sprijinul de care au nevoie”.

Potrivit UNICEF, doar unul din cinci copii din comunitatea rohingya s-au născut în facilităţile medicale instalate în taberele refugiaţi. UNICEF a mobilizat 250 de voluntari pentru a încuraja viitoarele mame să folosească aceste facilităţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Dorin Recean,întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Cooperarea moldo-comunitară în vederea consolidării sistemului național de sănătate, precum și evoluțiile pe...

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară

Maia Sandu, întrevedere cu comisara europeană pentru sănătate și siguranță alimentară Președinta Maia Sandu a avut astăzi o întrevedere cu Stella Kyriakides, comisara europeană pentru...

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău

Mitropolitul Vladimir s-a întâlnit cu ambasadorul Rusiei la Chișinău Mitropolia Chișinăului și Întregii Moldove, subordonată Patriarhiei Rusiei, a anunțat vineri că l-a primit în vizită...

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE

Când va avea loc prima sesiune de screening în procesul de negociere cu UE Prima sesiune de screening în procesul de negociere cu Uniunea Europeană...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.