Unităţi blindate şi forţe speciale iraniene se îndreaptă spre regiunile kurde

Publicat:

 Unităţi blindate şi forţe speciale ale Gardienilor Revoluţiei din Iran au fost detaşate spre regiunile kurde ale ţării, scena unor ciocniri recente ce implică facţiuni armate ale opoziţiei, a declarat vineri comandantul forţelor armate terestre ale Gardienilor, informează AFP, potrivit agerpres.

“În acest moment, unităţi blindate şi forţe speciale ale armatei terestre a Gardienilor Revoluţiei pleacă spre frontierele de vest şi de nord-vest ale ţării”, a anunţat generalul Mohammad Pakpour, citat de agenţia locală Tasnim.


Citeşte şi: Experţii ruşi în inteligenţă artificială îl distrează pe Putin cu o imitaţie a cancelarului german – VIDEO

“Această mişcare a forţelor terestre este menită să întărească unităţile situate la frontieră şi să împiedice infiltrarea de grupări teroriste afiliate grupărilor separatiste ce operează în regiunea de nord a Irakului”, a subliniat el.

Marţi, generalul Pakpor i-a “sfătuit” pe locuitorii care se află în apropierea “zonelor ce se învecinează cu baze ale grupărilor teroriste să plece de acolo pentru a nu fi răniţi în operaţiunile Gardienilor” Revoluţiei, armata ideologică a Republicii Islamice.

În două reprize începând de duminică, Gardienii Revoluţiei au ţintit cu rachete şi drone kamikaze baze ale mai multor grupări armate ale opoziţiei kurde iraniene, instalate de decenii în Kurdistanul irakian.

Teheranul denunţă atacuri asupra teritoriului său întreprinse, potrivit autorităţilor iraniene, de grupări infiltrate dinspre Irak.

Citește și: Ambasada Franţei la Beijing critică voalat politica ‘zero COVID’ a Chinei – Black News

Însă autorităţile iraniene acuză aceste grupări mai ales că încurajează manifestaţiile ce zguduie Iranul după moartea, pe 16 septembrie, a tinerei kurde iraniene Mahsa Amini.

Teheranul a justificat joi într-o scrisoare adresată Consiliului de Securitate al ONU bombardamentele sale asupra Kurdistanului irakian, afirmând că nu are “altă soluţie” pentru a se proteja de “grupări teroriste”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război

China ar putea prelua controlul Taiwanului fără război Experți militari și analiști strategici au emis un avertisment conform căruia China ar putea să preia controlul...

Marxismul e un gulag al minții

Marxismul e un gulag al minții Stânga manipulează politica prin răsturnarea înțelesului unor termeni precum „democrație” și „echitate”. Pe vremea în care încă mai existau două...

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei

Gorilele comuno-socialiste împotriva Victoriei „Însă Natalia Morari mai are un as în mânecă, pe lângă cele menționate deja. Ea cunoaște tradițiile moldovenești, știind exact pentru...

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă

Balcanii, dincolo de ce se vede la suprafaţă Balcanii! De obicei începem cu o maximă despre care credem că a fost spusă de Winston Churchill:...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.