United Airlines câştigă un proces împotriva angajaţilor nevaccinaţi

Publicat:

Un judecător american a dat câştig de cauză luni companiei United Airlines, care a fost atacată în justiţie de către unii angajaţi pentru că li s-a propus un concediu, însă neplătit, pentru a evita să se supună obligaţiei de vaccinare din motive medicale sau religioase, relatează AFP, potrivit agerpres.

Decizia survine în contextul în care o curte de apel federală a suspendat o obligaţie de vaccinare introdusă de preşedintele american Joe Biden, în special pentru angajaţii companiilor de peste 100 de salariaţi.


Citeşte şi: Danemarca reintroduce certificatul de vaccinare – Black News

La rândul său, United Airlines a anunţat la 6 august că angajaţii săi trebuie să se vaccineze, în caz contrar riscând să fie concediaţi.

“Nu este de competenţa instanţei să decidă dacă obligaţia de vaccinare a United este o politică proastă”, a precizat Mark Pittman, un judecător din Texas, în decizia sa de luni, consultată de AFP.

Instanţa a fost chemată să se pronunţe exact asupra acestui punct: concediul propus de United Airlines salariaţilor care beneficiară de o scutire din motive religioase sau medicale, pe o perioadă cât se consideră necesară, dar care nu este remunerată.

Judecătorul a precizat însă că nu există suficiente elemente pentru a demonstra “prejudiciul iminent şi ireparabil” la care spun salariaţii că sunt supuşi.

“Curtea se confruntă cu sarcina dificilă de a arbitra între libertăţile individuale şi capacitatea unei companii de a-şi lua deciziile”, a mai spus Mark Pittman.

El a subliniat astfel că “reclamanţii susţin de asemenea că United le-a produs un prejudiciu ireparabil ‘forţându-i pur şi simplu să aleagă între a-şi câştiga pâinea şi dreptul lor de a-şi trăi credinţa în absenţa unor dificultăţi excesive din partea angajatorului'”.

Citeşte şi: Persoanele în vârstă, vulnerabile şi dublu-vaccinate au început să moară de Covid din cauza scăderii imunității – Black News

Cu toate acestea, a stabilit el, “dificultăţile care decurg din pierderea venituri pot fi remediate” şi, prin urmare, “astfel de greutăţi nu pot fi considerate ireparabile”.

United Airlines a precizat că din cei circa 67.000 de salariaţi ai companiei, aproximativ 2.000 au cerut o scutire, două treimi din motive religioase, iar o treime din motive medicale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări

Ministrul Apărării: R.Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări Republica Moldova este pregătită să se apere în cazul unei amenințări, având suficienți...

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale

R.Moldova, împrumut de 98 de milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor regionale Republica Moldova va primi un împrumut de 98 de milioane de euro pentru...

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni

Proiectul de lege pentru organizarea și funcționarea Camerelor Agricole, consultat la Căușeni Astăzi, la Căușeni, a avut loc un eveniment dedicat consultărilor pe marginea proiectului...

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra ‘Divosvit’

Peste 40 de copii din R. Moldova și Ucraina participă la tabăra 'Divosvit' Excursii, jocuri interactive și multă socializare. De asta vor avea parte 40...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.