X

Universitatea de Stat din Taraclia organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Internațională a Romilor

Universitatea de Stat din Taraclia organizează o serie de evenimente pentru a marca Ziua Internațională a Romilor

Universitatea de Stat „Gregory Tsamblak” din Taraclia a găzduit o masă rotundă intitulată „Romii în societatea din Taraclia”, cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, scrie BTA, citată de MOLDPRES.

Într-un mediu de candoare și respect reciproc, studenții, lectorii și invitații au discutat despre istoria, cultura și tradițiile acestui grup etnic unic, a anunțat universitatea.

La eveniment au fost invitați să participe reprezentanți ai etniei romilor din orașul Taraclia și liderul comunității din raionul Taraclia, Ivan Cebotar, care a vorbit despre cultura, istoria și tradițiile romilor din Moldova.

Citește și: Anca Dragu a participat la reuniunea FMI și a Băncii Mondiale. Următoarea şedinţă, programată să se desfășoare în Moldova.

Pe lângă masa rotundă, în perioada 8-12 aprilie, universitatea a găzduit o expoziție de fotografii, o expoziție de carte, o proiecție de film cu participarea unor artiști și reprezentanți ai comunității rome, precum și un seminar cu tema „Lecții de toleranță față de poporul rom”.

Tags: Gregory TsamblakTaracliaZiua Internațională a Romilor
Social